«Οι προσβολές και οι ύβρεις του κ. Ρωμανού στο πρόσωπο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στο Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Κατά τα άλλα, θα προτρέπαμε τη ΝΔ να ασχοληθεί πρώτα με τον κ. Σαμαρά και τις ακροδεξιές συνιστώσες στο εσωτερικό της, που δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να έχει μια ενιαία, συγκροτημένη στρατηγική για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» αναφέρει.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός είχε κάνει λόγο για έντονες επιρροές του Στέφανου Κασσελάκη από τον Πάνο Καμμένο. Όπως είχε πει, «δεν έχει νόημα να απαντήσει κανείς στα όσα ανερμάτιστα είπε χθες ο κ. Κασσελάκης. Αλλά, ο τρόπος που σχολίασε την επίσκεψη Ερντογάν, 5 ημέρες μετά, δείχνει ότι εκτός από υποβολέα τον κ. Πολάκη έχει και έντονες επιρροές από τους παλιούς συνοδοιπόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου».

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο κ. Κασσελάκης μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, τόνισε, αναφερόμενος στην προ πέντε ημερών επίσκεψη Ερντογάν, πως «εξωτερική πολιτική δεν κάνεις με λιχουδιές στον Πίνατ και με υποκλίσεις στον Ερντογάν».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Γεραπετρίτη πως είπε ψέματα για την υπόκλιση, προσθέτοντας πως αν το έκανε αυτό υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ «αυτό που θα γινόταν από την προπαγάνδα της ΝΔ θα έριχνε την κυβέρνηση. Επίσης θα έλεγα πως στα ελληνοτουρκικά δεν θα πρέπει να βγαίνει η Ευρώπη από την συζήτηση».