«Σε στιγμές – τομές για την ιστορία ενός κόμματος, ιδιαίτερα της Αριστεράς, υπάρχουν ουσιαστικά ιδεολογικά και αξιακά επίδικα, που πρέπει να αντιμετωπίζονται με την ηθική της ευθύνης» ανέφερε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο Action24. «Εκτιμώ», πρόσθεσε, «ότι υπάρχουν αυταπάτες ή εθελοτυφλία σε όσους πιστεύουν ότι η κατάσταση είναι πολιτικά ανατάξιμη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», σημειώνοντας ότι η καθημερινή ρητορική του προέδρου και των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαντλείται είτε σε ατάκες περί «καθαρών χεριών» και «αυλικών των servicers και των τραπεζών» είτε σε ένα ρηχό επικοινωνιακό εντυπωσιασμό και σε εχθροπάθεια.

«Ένδειξη αυτής της αμετροέπειας είναι και η συνεχής χρήση, ως όπλο εναντίον όσων αμφισβήτησαν τη νέα ηγεσία, του ονόματος, της πολιτικής οντότητας και της ερμηνείας για δήθεν στήριξη του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Δυστυχώς, παρότι είναι ακραία η έκφραση που χρησιμοποίησε ο Στέλιος Κούλογλου, το “Επάγγελμα Τσίπρας” αποτελεί μόνιμο καταφύγιο για ορισμένους. Ποιος δεν θυμάται ότι από την πρώτη στιγμή ο μετέπειτα πρόεδρος Κασσελάκης μας συστήθηκε ως φυτευτός του Τσίπρα;».

Ερωτηθείς για την οπαδική βία, είπε ότι «η διαχρονική αποτυχία όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί για την εξάλειψή της στα γήπεδα δεν οφείλεται μόνο στο ότι κάποια εξ’ αυτών ήταν ακατάλληλα. Οφείλεται κυρίως στο ότι δεν υπήρξε η συνεχόμενη πολιτική βούληση, για να εφαρμοστούν βασικά αυστηρές προληπτικές μέθοδοι για την αποτροπή βιαιοτήτων, επειδή θίγονται πολύ μεγάλα ανταγωνιστικά συμφέροντα.

Δεν πρόκειται για συμφέροντα ανάμεσα σε κλασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες αλλά για συμφέροντα πολύ μεγάλων εκτός του αθλητισμού, εξωαγωνιστικών δραστηριοτήτων μέσω των οποίων ασκείται και πολιτική επιρροή, που υπονομεύει προφανώς την όποια προσπάθεια, με βαρύτατες συνέπειες ακόμα και με τη θυσία της ζωής νέων ανθρώπων».