Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος είπε το ύστατο χαίρε στον πολυβραβευμένο συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό, με τα περισσότερα πρόσωπα που έδωσαν το παρών να προέρχονται από τον χώρο της Αριστεράς ανεξαρτήτως τάσης ή ομάδας.

Θυμίζουμε ότι ο 89χρονος λογοτέχνης που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, αφήνοντας το έργο του ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της εκλογικής συνεργασίας Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά στις βουλευτικές εκλογές του 2015, ενώ στις εθνικές εκλογές του 2019 κατήλθε με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, οπότε και εξελέγη. Ήταν βουλευτής Επικρατείας από τις 7 Ιουλίου 2019 μέχρι τις 22 Απριλίου 2023.

Τελευταία επιθυμία του ήταν, αντί για στεφάνια, τα χρήματα να δοθούν για το έργο της «Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas», της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

Παρόντες στην κηδεία του ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης που εμφανίστηκε κρατώντας ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο χέρι, το οποίο εναπόθεσε πάνω στο φέρετρο, ο Νίκος Βούτσης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Έλενα Ακρίτα και ο Φώτης Κουβέλης.

Ο γνωστός τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που παρέστησαν στην κηδεία του Βασίλη Βασιλικού.