Τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ προεξοφλούν οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του OPEN, το πρώτο μέρος της οποίας είχε παρουσιαστεί την Πέμπτη.

Στο β’ μέρος, που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, οι ερωτήσεις αφορούσαν μεταξύ άλλων τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Το 60% των ερωτηθέντων απαντά πως η δημοσιοποίηση γεγονότων της προσωπικής ζωής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επηρεάζει πολύ ή αρκετά αρνητικά την εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις το 16,6% θεωρεί πως τον επηρεάζει θετικά.

Από το σύνολο των ερωτηθέντων το 78,2% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί μετά τις εξελίξεις στο κόμμα, ενώ το 13,9% πως θα παραμείνει ενωμένος. Όταν το αντίστοιχο ερώτημα απευθύνεται μόνο σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι σε ποσοστό 65% απαντούν πως το κόμμα θα διασπαστεί και 32,5% πως θα παραμείνει ενωμένο.

Το 63,4% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να παραμείνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ μόλις το 28,1% θεωρεί πως η Κουμουνδούρου θα καταφέρει να διατηρήσει τη δεύτερη θέση.

Εκπλήξεις και στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, καθώς ο Δημήτρης Κουτσούμπας εμφανίζεται πρώτος, πάνω από τον συνήθως κυρίαρχο Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται μόλις 6ος πάνω μόνο από τον Δημήτρη Νατσιό και τον Βασίλη Στίγκα.

  1. Δημήτρης Κουτσούμπας με 35,9% θετικές γνώμες
  2. Κυριάκος Μητσοτάκης με 34,5% θετικές γνώμες
  3. Νίκος Ανδρουλάκης με 25,6% θετικές γνώμες
  4. Ζωή Κωνσταντοπούλου με 22,7% θετικές γνώμες
  5. Κυριάκος Βελόπουλος με 21% θετικές γνώμες
  6. Στέφανος Κασσελάκης με 18% θετικές γνώμες
  7. Δημήτρης Νατσιός με 7,1% θετικές γνώμες
  8. Βασίλης Στίγκας με 4,7% θετικές γνώμες