Η ηγέτιδα του κόμματος Πλεύση Ελευθερία, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον σύντροφό της Διαμαντή Καραναστάση ήταν καλεσμένοι του Νίκου Χατζηνικολάου το βράδυ της Πέμπτης (2/11) στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων, στην πρώτη κοινή τους τηλεοπτική συνέντευξη, αναφέρθηκαν στη σχέση τους και στην πιθανότητα να παντρευτούν και στα παιδιά.

«Ο Διαμαντής έχει μια αστείρευτη πρωτοβουλία και είναι ανακουφιστικό. Πάντα έχει προτάσεις, επινοεί καταστάσεις να κάνουμε, να ζήσουμε. Τροφοδοτεί τη σχέση», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον Διαμαντή Καραναστάση να σημειώνει: «Είναι η μόνη ερώτηση που δούλεψα για το πως βλέπουμε τη σχέση μας. Είναι για άλλους να δείχνουν τις βέρες, δεν είναι για εμάς! Τα δαχτυλίδια που έχουμε τα αγοράσαμε σε μια βόλτα στο Θησείο. Στο γάμο δεν πιστεύω. Και λέω χαριτολογώντας ότι παντρεύτηκα τόσες πολλές φορές στη δουλειά μου, που δεν θέλω και στη ζωή μου».

«Και μια φορά το έκανα και αυτό για να αναγνωρίσω τα παιδιά μου. Με έναν τρόπο πιστεύω στον Θεό! Η ζωή είναι πιο μεγάλο σε ένα σύμπαν που δεν καταλαβαίνουμε που τελειώνει ο δρόμος. Αν το έκανα θα το έκανα πολύ προσωπικό, σε ένα εκκλησάκι. Όχι να το δείξω στην τηλεόραση και να δείχνουμε τις βέρες», συνέχισε.

«Έχει χτιστεί μια τέτοια σχέση με τα παιδιά μου που όλα έρχονται σαν ευχάριστες περιπέτειες και προχωράμε. Κάποια στιγμή ενοχλήθηκα και λέω στην κόρη μου “γιατί έκλεισες το Instagram;” και μου είπε “έγραφαν άσχημα πράγματα για σένα”. Αυτοί οι άνθρωποι βαράνε έναν άνθρωπο από τον καναπέ τους! Πλέον το απολαμβάνουν ωραία και με σεμνότητα», ανέφερε σχετικά με το πως διαχειρίζεται το περιβάλλον του την ενασχόλησή του με την πολιτική.

«Μου ξύπνησε μητρικά συναισθήματα»

Μιλώντας για τα παιδιά του συντρόφου της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Βλέποντας τον Διαμαντή με τα παιδιά του, αισθάνθηκα την ανάγκη να έχω παιδιά. Μου ξύπνησε μητρικά συναισθήματα. Δεν έχω δει άλλο γονιό να αφιερώνει τόσο ουσιαστικό χρόνο, να μην υπάρχει ποτέ ερώτηση ενοχλητική και μονίμως να προσφέρει επίσης με ουσιαστικό τρόπο. Αυτό βέβαια έχει μεγάλο αντίκτυπο στα παιδιά, τα οποία είναι δυο που έχουν εξελιχθεί με θαυμαστό τρόπο. Είναι δύο πλάσματα που έχουν εξελιχθεί με θαυμαστό τρόπο.

Η Νιόβη είναι μια μικρή φιλόσοφος, μπορείς να συζητήσεις τα πάντα. Ο Γιάννης είναι πολιτικό ον, κάνει και παρατηρήσεις βλέποντας τη Βουλή και η δική μου σχέση μαζί τους είναι μοναδική. Είναι η σχέση της Νιόβης και του Γιάννη με τη Ζωίτσα.

Νομίζω ότι είναι ωραίο να κάνουν οι άνθρωποι αυτό που θέλουν, όταν το αποφασίζουν και έτσι έχω πορευτεί στη ζωή μου. Η δική μας η σχέση με τον Διαμαντή έτσι έχει πορευτεί. Δηλαδή κάναμε πάντοτε τα πράγματα όταν τα θέλαμε. Καλά, ο Διαμαντής δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να κάνει κάτι που δεν θέλει ούτε και εγώ.

Έτσι είναι και ο γάμος! Θα δείξει. Μπορεί αύριο να το αποφασίσουμε και μεθαύριο να πούμε όχι. Δεν αποκλείω να κάνω παιδιά, χωρίς να σημαίνει ότι το επιδιώκω όμως!».

Η γνωριμία κι ο κεραυνοβόλος έρωτας – «Θα σε εκθέσω»

Επιπλέον, το ζευγάρι μίλησε για το πως γνωρίστηκε. «Συγγνώμη, δεν θέλω να μιλάω συνέχεια αλλά θέλω να πω κάτι το οποίο δεν το ξέρει πάρα πολύ ο κόσμος. Γιατί σε αυτές τις ιστορίες ο καθένας έχει τη δική του οπτική. Εγώ σου είπα, θα σε εκθέσω», άρχισε ο Διαμαντής Καραναστάσης.

«Με έχει προειδοποιήσει, η αλήθεια είναι αυτή. Υπάρχει μια ιστορία η οποία έχει λεχθεί και μέχρι ένα σημείο είναι ορθή. Από ένα σημείο όμως και μετά θα πούμε την αλήθεια», υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο Διαμαντής Καραναστάσης: «Κάποια στιγμή του 2015, τότε που ήταν η απόλυτη ηρωίδα για πάρα πολλούς Έλληνες μέσα στη Βουλή με όλο αυτό που έκανε – πιστεύεις ή δεν πιστεύεις σε αυτό υπερασπίστηκε κάτι που ήταν η βούληση του ελληνικού λαού εκείνη την περίοδο – της είχα γράψει ένα e-mail της Ζωής.

Ένα πολύ ζεστό e-mail που είχα γοητευτεί από αυτή την παρουσία με μια γυναίκα να προσπαθεί να υπερασπιστεί κάτι εκείνη την περίοδο. Δεν το είδε και κάποια στιγμή μετά από λίγους μήνες, το 2016, είμαι στο θέατρο Τέχνης και εδώ αρχίζει η οπτική του καθενός απέναντι στα πράγματα.

Βγαίνει αυτή η ηρωίδα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο φουαγιέ, την βλέπω από μακριά και ήθελα να της μιλήσω. Κάποια στιγμή περνάει από δίπλα μου, “Ζωή” λέω και λιποθυμάει! Πέφτει κάτω. Με βλέπει και πέφτει κάτω. Λέω “Ζωή, είμαι ο Διαμαντής” και ξυπνάει για λίγο και ξαναλιποθυμάει. Αυτή είναι η δική μου οπτική για το πως έγιναν τα πράγματα με το που με είδε μπροστά της».

Ακολούθησε η άλλη όψη του… νομίσματος: «Το 2016 είχα πάει στο Κρατικό Θέατρο. Βγαίνουμε από την παράσταση, με φωνάζει ο Διαμαντής, εντυπωσιάζομαι πράγματι. Μου είπε για το e-mail που μου είχε γράψει, κενό μνήμης εγώ. Μου μιλάει, γοητεύομαι και από και πέρα δεν σταμάτησε ποτέ αυτή η σχέση. Συνέβη κάτι κεραυνοβόλο. Το προσπαθούμε πολύ να κρατάμε διαχωρισμένη την ένταση της ημέρας από το σπίτι και δεν γίνεται. Είναι μια καθημερινή δοκιμασία και περιπέτεια».