Την Πέμπτη στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Στη σύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, ανήκουν, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, οι δύο γραμματείς του Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, η εκπρόσωπος Τύπου, Δώρα Αυγέρη, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργος Τσίπρας, η Έφη Αχτσιόγλου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Ρένα Δούρου.

Κοινή δήλωση Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου, Χαρίτση

Την πρώτη της εμφάνιση μετά την ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές έκανε η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία υπογράφει μαζί με τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Αλέξη Χαρίτση κοινή δήλωση για την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σ’ αυτήν τα τρία στελέχη δηλώνουν πως η κατάσταση στο κόμμα «είναι διαλυτική», καλούν σε επίσπευση του Έκτακτου Συνεδρίου που έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο, ενώ ζητούν άμεσα και συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Η πρώτη αυτή εκδήλωση της «ομάδας Αχτσιόγλου» είναι σε σαφώς ηπιότερους τόνους από εκείνους της Ομπρέλας, που εμφανίζεται έτοιμη για διάσπαση αλλά και για ίδρυση νέου κόμματος.

Η κοινή δήλωση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρότατη κρίση. Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση – απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν – να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο.

Οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Για αυτό άλλωστε έχει ήδη προσδιοριστεί η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει πια να επισπευσθεί. Η πορεία μας όμως μέχρι αυτό θα πρέπει να διανυθεί με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών. Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η αναζήτηση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων ήταν δεδομένη. Η ενότητα προϋποθέτει συλλογικότητα, τήρηση των διαδικασιών, αρχές.

Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος. Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος».