Θαρραλέο βήμα στη Δημόσια Διοίκηση χαρακτήρισε το πρωί της Πέμπτης (19/10) κατά τη διάρκεια συνέντευξης της το νέο σύστημα επιλογής Διοικήσεων φορέων η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

«Η κυβέρνηση επιλεγεί να θέσει την διαδικασία υπό τον ΑΣΕΠ, να βάλει επιπλέον φίλτρα και οριζόντια κριτήρια για να αναβαθμίσει φορείς, προκειμένου να παρέχει καλύτερη εξυπηρέτηση στον πολίτη» επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, η υπουργός τόνισε ότι το νέο νομοσχέδιο θεσπίζει νέο πλαίσιο επιλογής Διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου και πλαίσιο διαρκούς αξιολόγησής τους.

«Να δοθεί φωνή στους πολίτες και να ενισχυθούν οι δημόσιες υπηρεσίες»

«Μόλις ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία, η πρώτη προκήρυξη θα αφορά τις διοικήσεις 120 νοσοκομείων της χώρας» συμπλήρωσε.

Η Νίκη Κεραμεως δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα που βασίζεται στην πλατφόρμα Trip Advisor, όπου οι πολίτες θα λαμβάνουν ένα μήνυμα για να βαθμολογήσουν την εξυπηρέτηση σε μια υπηρεσία όπως για παράδειγμα σε ένα ΚΕΠ.

Στόχος όπως τόνισε κλείνοντας η αρμόδια υπουργός είναι να δοθεί φωνή στους πολίτες και να ενισχυθούν οι δημόσιες υπηρεσίες.