Εξακολουθεί να μην παίρνει θέση επισήμως η κυβέρνηση για τις δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου, παρά το γεγονός ότι η γκρίνια κατά του αντιπροέδρου αυξάνεται και πλέον «σηκώνει» το ζήτημα και η Ν.Δ.

Χαρακτηριστικό είναι πως στη χθεσινή συνέντευξη τύπου για τα ΚΕΠ, ο Γιάννης Ραγκούσης πιέστηκε επίμονα από τους δημοσιογράφους για να σχολιάσει τις αναφορές του κ. Πάγκαλου για τους δημοσίους υπαλλήλους και παρότι αρνήθηκε πεισματικά να το κάνει, άφησε να διαφανεί δυσαρέσκεια για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης – ο οποίος, ούτως ή άλλως, δεν συμμετέχει στις συσκέψεις του συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης, στο οποίο προΐσταται ο υπουργός Εσωτερικών.

Αντίδραση δεν υπήρξε ούτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στη δήλωση του εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ., Πάνου Παναγιωτόπουλου. Αντίθετα, ο Γιώργος Πεταλωτής απάντησε στον κ. Παναγιωτόπουλο για το ζήτημα της παραίτησης του Αχιλλέα Μητσού από το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από την κόντρα του με τον Γιάννη Πανάρετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, στο Μαξίμου φαίνεται ότι επικρατεί η άποψη πως ενδεχόμενη έξοδος του κ. Πάγκαλου από την κυβέρνηση θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που τάχα θα λύσει…