Στο γραφείο του στον 7ο όροφο των κεντρικών γραφείων του κόμματος στην Κουμουνδούρου βρίσκεται εδώ και τουλάχιστον δύο ώρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης και από εκεί θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα αναμένει τη ροή των αποτελεσμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς από τη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες θα αρχίσουν σταδιακά να του έρχονται μηνύματα από τα κομματικά στελέχη που έχουν διασπαρεί σε εκλογικά τμήματα ολόκληρης της Επικρατείας. Μαζί με τον κ. Κασσελάκη βρίσκονται στο γραφείο οι γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, ο εκλογικός αναλυτής της Κουμουνδούρου, Κώστας Πουλάκης, αλλά και ο υπεύθυνος του iSyriza Λευτέρης Κρέτσος.

Μόλις παγιωθεί η εικόνα των αποτελεσμάτων, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης και να καθορίσει τη γραμμή του δεύτερου γύρου, που θα είναι στήριξη σε περιφερειάρχες και δημάρχους που προέρχονται από τις δημοκρατικές δυνάμεις – ήτοι θα στηριχθούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής που θα έχουν περάσει στον δεύτερο γύρο, όπου δεν θα υπάρχει την άλλη Κυριακή επίσημος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.