Για τον μεγάλο νικητή των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέφανο Κασσελάκη μίλησε το πρωί της Τρίτης (26/8) ο Χάρης Μαμουλάκης. «Είναι μια νέα αρχή» είπε και τόνισε πως είναι «επιβεβλημένη η γρήγορη λήψη αποφάσεων».

«Καλή δύναμη θα πρέπει κάποιος να ευχηθεί γιατί είναι μια νέα αρχή για τον Στέφανο Κασσελάκη», σημείωσε μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το επιτελείο αναλύει όλα τα δεδομένα, αυτό που σίγουρα είναι επιβεβλημένο, κατά την άποψή μου, είναι τάχιστα λήψη αποφάσεων γιατί αυτό είναι το σήμα που πρέπει να δοθεί στην κοινωνία και είναι σημαντικό. Δηλαδή ότι σηκώνουμε μανίκια και ξεκινάμε τη δουλειά» υπογράμμισε ο Χάρης Μαμουλάκης.

«Ο κόσμος, πριν από δυόμιση μήνες, μας έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, μια ευθύνη, να κάνουμε δομική αξιωματική αντιπολίτευση. Είχαμε την εσωστρέφεια του θέρους λόγω των εσωκομματικών εκλογών. Αυτό τελείωσε. Τώρα πρέπει άμεσα να σηκώσουμε μανίκια και να δουλέψουμε» επεσήμανε.

«Χρέος όλου του πολιτικού προσωπικού είναι να έχει μια στάση αναφορικά και με αυτό που αποτυπώθηκε στις κάλπες της πρώτης Κυριακής και το μήνυμα της κοινωνίας. Αυτό που συνέβη την πρώτη Κυριακή είναι κάτι που δεν το ανέμενε κανείς, τόσο μεγάλη συμμετοχή, ετερόκλητη, που λόγω του Στέφανου Κασσελάκη πυροδοτήθηκε το ενδιαφέρον» ανέφερε για τη στήριξη που έδειξε στον Στέφανο Κασσελάκη τη δεύτερη Κυριακή.

«Κάθε νέα κατάσταση είναι όπως ένας τοκετός»

Ο Χάρης Μαμουλάκης υπογράμμισε ότι όλοι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κινούνται με γνώμονα την επόμενη ημέρα.

«Κάθε νέα κατάσταση είναι όπως ένας τοκετός που είναι επίπονη διαδικασία για να γεννηθεί το καινούργιο. Η εσωστρέφεια που νομοτελειακά συνετελέσθη από Κυριακή σε Κυριακή είχε τα απόνερά της. Αυτό που σίγουρα έχει ενδιαφέρον είναι η πρόκληση της επόμενης ημέρας, πώς δηλαδή η νέα ηγεσία θα πετύχει απαραίτητες συγκλίσεις για να πάμε παρακάτω. Αυτό είναι που ζητάει η κοινωνία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κορυφαία στελέχη, όπως η αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές, Έφη Αχτσιόγλου, είναι απαραίτητα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Έφη Αχτσιόγλου είναι ένα στέλεχος το οποίο έχει θετικό πολιτικό αποτύπωμα και ως κυβερνητική θητεία και αντιπολιτευτικά, όπως και τα στελέχη που την περιβάλλουν. Κανείς δεν περισσεύει την επόμενη ημέρα. Ο Κασσελάκης έχει την οξυδέρκεια, την αντιληπτικότητα για αυτό. Μπορεί να μη συμμετέχουν το σύνολο των στελεχών που βρίσκονται στην εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά ένα σοβαρό πλήθος αυτών είναι απαραίτητα γιατί έχουν εμπειρία, γνώση και μπορούν να προσφέρουν στην αξιωματική αντιπολίτευση άμεσα» δήλωσε.

«Αυτό που είναι κρίσιμο τώρα είναι να συγκληθεί η ΚΟ, να δοθούν οι ρόλοι, για να αναλάβει καθείς το έργο του» δήλωσε κλείνοντας.