Σε απόλυτο ντέρμπι μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη εξελίσσονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 11 – 13 Σεπτεμβρίου και παρουσιάστηκε πριν από λίγη ώρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Σύμφωνα με αυτή, στο ερώτημα «Ποιος μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ», όπου απάντησαν πολίτες όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με ποσοστό 39%, ακολουθεί η Έφη Αχτσιόγλου με 37% και έπονται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 6%, ο Νίκος Παππάς με 4% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 3%, ενώ «κανένας» απαντά το 9%.

Όταν ρωτήθηκαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για το «Ποιος μπορεί μελλοντικά να κερδίσει τον Μητσοτάκη», ο κ. Κασσελάκης προηγείται με 40% και ακολουθούν Αχτσιόγλου με 33%, Τσακαλώτος με 6%, Παππάς με 2%, ενώ το «κανένας» έχει 14% και ο Στέφανος Τζουμάκας… μηδέν.

Επίσης οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα ποιον προτιμούν για πρόεδρο, απαντούν σε ποσοστό 41% την Έφη Αχτσιόγλου και ακολουθούν Κασσελάκης 35%, Παππάς 8%, Τσακαλώτος 7% και Τζουμάκας 1%, ενώ δεν έχει προτίμηση το 7%.

Ενδιαφέρον έχει και το ερώτημα για το ποιον επιλέγουν όσοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα πάνε την Κυριακή στις εκλογές να ψηφίσουν. Εκεί, προηγείται ο Κασσελάκης με 39% και ακολουθούν Αχτσιόγλου με 31%, Τσακαλώτος με 13%, Τζουμάκας με 3% και Παππάς με 3%, ενώ δεν έχει προτίμηση το 10%.

Όσον αφορά το σενάριο του δεύτερου γύρου, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Metron Analysis Στράτο Φαναρά, τα στοιχεία δείχνουν ότι το δίδυμο θα είναι Αχτσιόγλου – Κασσελάκης. Εκεί, η πρώην υπουργός λαμβάνει 52% και ο νεοεισερχόμενος πολιτικός 39%. Σε αυτούς ωστόσο που «σίγουρα/πιθανόν θα πάνε να ψηφίσουν» τάσσονται υπέρ του κ. Κασσελάκη οι 45 στους εκατό και υπέρ της κας Αχτσιόγλου οι 44 στους εκατό.

Τέλος, στην παράσταση νίκης η Έφη Αχτσιόγλου λαμβάνει 37%, ο Στέφανος Κασσελάκης 33%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος 13%, ο Νίκος Παππάς 5% και ο Στέφανος Τζουμάκας 4%.

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis: