Σε μία πορεία ανάλογη με εκείνη που πραγματοποίησε η εθνική ομάδα της Ρωσίας στο Euro 2008 ελπίζει ο Αντρέι Αρσάβιν, που όπως τόνισε με δηλώσεις του θα είναι ικανοποιημένος αν το ομοσπονδιακό συγκρότημα της χώρας του, και εκ των αντιπάλων της Ελλάδας στον πρώτο όμιλο του Euro 2012, φτάσει και φέτος μέχρι τους «4».

«Το να φτάσουμε μέχρι τα ημιτελικά θα είναι επιτυχία. Τουλάχιστον θα έχουμε κάνει τη διαδρομή που κάναμε στην προηγούμενη διοργάνωση. Εκτός αυτού, για να φτάσουμε μέχρι εκεί θα πρέπει να αποκλείσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες στο Euro, τη Γερμανία, την Ολλανδία ή την Πορτογαλία», τόνισε αρχικά ο 31ετών επιθετικός και στην συνέχεια αναφέρθηκε στον ημιτελικό κόντρα στην Ισπανία στο περασμένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Η Ισπανία ήταν πολύ καλύτερη από εμάς το 2008. Όχι μόνο συγκριτικά με εμάς αλλά & με τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν στην διοργάνωση. Σταθήκαμε στο ύψος μας για 70 λεπτά αλλά το να κυνηγάς την μπάλα κόντρα σε μία τέτοια ομάδα δεν είναι ό,τι πιο εύκολο», σχολίασε.

Τέλος, για τις δυνατότητες της Ρωσίας, ο άσος της Άρσεναλ, δήλωσε: «Το ξέρουμε ότι είμαστε ικανοί να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο. Οι περισσότεροι παίκτες άρχισαν να νιώθουν σίγουροι για τις ικανότητές τους μετά τις κατακτήσεις του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ από τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζενίτ. Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να προετοιμαστούμε για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Ο Γκους Χίντινκ από τις πρώτες του μέρες στην ομάδα μάς έδωσε αυτοπεποίθηση, μας έκανε να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες, ότι είμαστε ένα και το αυτό».

Πηγή: sport-fm.gr