Την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζωνη, αλλά με αλλαγή πολιτικής για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, εξέφρασε σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ανόητη κινδυνολογία την άποψη ότι το κόμμα θέλει επιστροφή στη δραχμή, η οποία -όπως είπε- εξυπηρετεί μόνο τους κερδοσκόπους και αποσταθεροποιεί την οικονομία.

Αναφερόμενος στη δανειακή σύμβαση τόνισε την ανάγκη να την αναθεωρήσουμε και να την επαναδιαπραγματευτούμε. Για το μνημόνιο είπε ότι το ακυρώνει ο λαός με την ψήφο του και «τώρα ήρθε η ώρα της πολιτικής διαπραγμάτευσης».

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει το δικό του σχέδιο στην Ευρώπη, που έχει στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά χωρίς να διαλύει τους μικρομεσαίους και τους ανέργους, καθώς στόχος του είναι η ανάπτυξη.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν λέει πως «λεφτά υπάρχουν», αλλά λεει ότι μπορεί να παραχθεί πλούτος αν υπάρξουν οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Όσο για τα χρήματα που λαμβάνει η Ελλάδα, εκτιμά ότι δεν πρέπει να πηγαίνουν πλέον μόνο στους τόκους και τις τράπεζες, αλλά στην ανάπτυξη. «Η Μέρκελ πλέον απομονώνεται. Έχουμε παντού συμμάχους στην Ευρώπη. Παντού, εκτός από την Ελλάδα. Εδώ έχουμε τους Σαμαρά και Βενιζέλο που θέλουν να συμμαχήσουν με τη Μέρκελ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε παράλληλα ότι δεν είπε ποτέ ότι ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Θα είναι δύσκολος αλλά με προοπτική. «Το μνημόνιο στις 18 Ιουνίου δε θα υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά.