Ισχυρή εντολή να αλλάξουν όλα «αλλά με σταθερότητα» ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από την Αλεξανδρούπολη στην καταληκτική μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση για τις εκλογές 2012 τονίζοντας την ανάγκη η Ελλάδα να έχει την Δευτέρα μια δυνατή κυβέρνηση ικανή να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα

«Ξέρω ότι πολλοί είναι φοβισμένοι», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «ξέρω την απόγνωση, την οργή που νιώθουν πολλοί από σας. Εγώ δεν είμαι ΠΑΣΟΚ. Δεν λέω ψέματα. Δεν έχω το μαγικό ραβδί να απαλύνω τον πόνο σας σε μια στιγμή».

«Ο μικρομεσαίος, ο επαγγελματίας, που έχασε το μαγαζί του, πρέπει και θα ξανασταθεί στα πόδια του! Οι Έλληνες είναι λαός νοικοκυραίων. Και θα ξαναγίνουν νοικοκύρηδες», τόνισε και συνέχισε «Δώστε μου την ισχυρή εντολή για να τα αλλάξουμε όλα».

«Δώστε μου σταθερότητα για να τα αλλάξω όλα.

Σας μίλησα και για το Σχέδιό μας:

Ανάκαμψη, Κοινωνική Συνοχή, Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες, Ασφάλεια του Πολίτη και Μεγάλη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Αυτό θέλω να εφαρμόσω.

Όχι κάποια απ’ αυτά. Όχι λίγα απ’ όλα.

Για να βγούμε από την κρίση πρέπει να τα εφαρμόσουμε όλα!

Χωρίς εκπτώσεις. Χωρίς συμβιβασμούς.

Κάποιοι πιέζουν να «συγκυβερνήσουμε» με το ΠΑΣΟΚ. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε! Και δεν συμφέρει τον Ελληνικό λαό να γίνει τέτοια «συγκυβέρνηση»!

Συμφέρει μόνο το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, για να «πέσει στα μαλακά». Συμφέρει ακόμα τη διαπλοκή. Τα εξωθεσμικά κέντρα! Γιατί μια αδύναμη κυβέρνηση, δύο κομμάτων, μπορούν ευκολότερα να την ελέγχουν. Να την πιέζουν. Να την εκβιάζουν.

Αλλά τον ελληνικό λαό δεν τον συμφέρει! Γιατί η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα. Και αν δεν πάρουμε ισχυρή εντολή θα προκύψει αστάθεια. Αν κάναμε κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα ήμασταν αιχμάλωτοι των αδυναμιών του ΠΑΣΟΚ.

«Γι’ αυτό σας ζητώ να ψηφίσετε πολιτική σταθερότητα. Να δώσετε εντολή να αλλάξουν όλα. Αλλά με σταθερότητα. Να δώσετε εντολή να εκπροσωπηθεί η χώρα στο εξωτερικό. Αλλά με σταθερότητα. Να δώσετε εντολή να χαράξουμε νέα πορεία και να γυρίσουμε σελίδα. Αλλά με σταθερότητα.

Χωρίς σταθερότητα, δεν κινδυνεύει η επόμενη κυβέρνηση.

Κινδυνεύουν τα πάντα!

Η Ευρώπη αλλάζει. Ο κόσμος ολόκληρος κλυδωνίζεται.

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο την αβεβαιότητα και την αστάθεια.

Η σταθερότητα σημαίνει δύναμη για αλλαγή».

Πρόσθεσε ότι «Είμαι στην Πολιτική από πολύ νέος. Αλλά έμεινα μακριά για χρόνια, γιατί αρνήθηκα να κάνω συμβιβασμούς με τη συνείδησή μου. Δεν επέστρεψα για να συμβιβαστώ. Επέστρεψα για να πολεμήσω. Και δεν ζητώ την ψήφο σας για αξιώματα. Τη ζητώ για να τα αλλάξουμε όλα!

Θέλετε να τα αλλάξουμε όλα; Τότε ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Βγείτε από το χθες. Ξεπεράστε τους τσακωμούς για το χθες. Ελάτε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

Δώστε μας τη δύναμη ενός Έθνους για να αλλάξουμε την τύχη της Πατρίδας! Η Ελλάδα θα τα καταφέρει».