Όχι στην επανάληψη μίας κυβέρνησης με πρωθυπουργό ένα μη πολιτικό πρόσωπο, όπως για παράδειγμα ο Λουκάς Παπαδήμος προσανατολίζεται να πει εμμέσως πριν τις εκλογές και αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και αναλόγως του εκλογικού αποτελέσματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Αυτές τις ημέρες, όπως συζητούνται οι προεκλογικές τακτικές, τα επιτελεία των κομμάτων βάζουν επί τάπητος και τα μετεκλογικά σενάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία από αυτές τις συσκέψεις στην Ιπποκράτους, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι σε περίπτωση συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, το πρόσωπο του πρωθυπουργού για να εκφράζει και το εκλογικό αποτέλεσμα, δε μπορεί παρά να είναι ένα πολιτικό πρόσωπο και όχι ένα πρόσωπο εκτός πολιτικής, όπως ο σημερινός πρωθυπουργός.

Συζητήθηκε ακόμη ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θα δώσει ή δεν θα δώσει το δικαίωμα στον Ευ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ να «περάσει» ατή τη θέση στις μετεκλογικές συζητήσεις που θα ακολουθήσουν της 6ης Μαΐου, αλλά αυτή είναι η κυρίαρχη θέση.

Ότι ακόμα και αν ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Σαμαράς δε θα είναι στο Μέγαρο Μαξίμου την 7η Μαΐου, το πρόσωπο στο οποίο θα κληθούν να συμφωνήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή και άλλες πολιτικές δυνάμεις για τη θέση του πρωθυπουργού θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο.

Και προκειμένου αυτή η θέση να γίνει πράξη η Ιπποκράτους φέρεται έτοιμη να συναινέσει στη λύση κάποιου στελέχους της ΝΔ ή αν προκύπτει από το εκλογικό αποτέλεσμα και τον ίδιο τον Α. Σαμαρά για τη θέση του επόμενου πρωθυπουργού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη θέση του υπέρ μίας πολιτικής κυβέρνησης και ενός πολιτικού προσώπου που θα προκύψουν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, θα την πει δημοσίως απόψε στο Mega συνδυάζοντάς την με την ανάγκη – όπως θα πει – να καταλάβει το ΠΑΣΟΚ την πρώτη θέση στις εκλογές, ως ο φορέας που θα μπορέσει να υλοποιήσει ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες.