Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα της Παρασκευής για το 67ο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας προβλήθηκε και η μικρού μήκους ελληνική ταινία, «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη. Καλογυρισμένη, με σωστό ρυθμό, μερικά εξαιρετικά τράβελινγκ, κι ένα πολύ ωραίο εύρημα, που σχολιάζει με έξυπνο τρόπο τη σημερινή οικονομική κατάσταση, ταινία, που καταχειροκροτήθηκε στην πρωινή προβολή της και με αρκετές πιθανότητες για βράβευση.

Σήμερα επίσης προβλήθηκε και η ταινία της Σοφίας Κόπολα «Κάπου» (Somewhere»), που παρουσιάζει τον απίθανο, τραγελαφικό και μοναχικό κόσμο ενός ηθοποιού του Χόλιγουντ

Στην εκτός συναγωνισμού ταινία του, «Η δυναστεία των δολοφόνων», ο γνωστός Κινέζος σκηνοθέτης Τζον Γου (που απόψε τιμήθηκε με το Ειδικό Χρυσό Λιοντάρι για το σύνολο του έργου του) καταπιάνεται με τη σύγκρουση διάφορων ομάδων δολοφόνων, στη μεσαιωνική Κίνα, για την απόκτηση των λειψάνων ενός σοφού του κουνγκ φου, που υποτίθεται πως θα τους κάνει πανίσχυρους στην πολεμική αυτή τέχνη. Ευκαιρία για τον σκηνοθέτη να φτιάξει μιαν απολαυστική, θεαματική ταινία, με εντυπωσιακές συγκρούσεις κουνγκ φου, στημένες με χορογραφική δεξιοτεχνία.