Μαζί με τις ανακοινώσεις των τυχερών που θα διεκδικήσουν  ένα όσκαρ, ήρθαν και οι επίσημες δηλώσεις των υποψηφίων. Φυσικά, όλοι δηλώνουν χαρούμενοι και ευγνώμονες που συμπεριλήφθηκαν στους φετινούς υποψήφιους.

Ο Κόλιν Φερθ δήλωσε ότι: «Γιορτάζω το γεγονός παρέα με τους συναδέλφους μου και είμαστε στα σύννεφα. Δεν είμαι συνηθισμένος σε τόση χαρά και τόση πολλή σαμπάνια αυτή την ώρα». Φυσικά και άνοιξε σαμπάνια, αφού είναι το φαβορί για το όσκαρ καλύτερου αντρικού ρόλου.

«Σε τι υπέροχο ταξίδι με έβαλε αυτή η ταινία! Αυτή η υποψηφιότητα καθρεφτίζει την καρδιά και την ψυχή που έβαλαν οι συντελεστές της ταινίας και δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω όσο μπορώ», δήλωσε η υποψήφια για γυναικείο ρόλο, Νικόλ Κίντμαν. Η ηθοποιός έχει ‘ήδη κερδίσει ένα χρυσό αγαλματάκι στο παρελθόν.

Ο πρόσφατα πατέρας Χαβιέ Μπαρδέμ δήλωσε ότι είναι ευγνώμων για την υποψηφιότητα και ευχαριστεί την Ακαδημία για την εμπιστοσύνη της. Ο ισπανός ηθοποιός άφησε τους πάντες άφωνους με την ερμηνεία του στο «Biutiful».

Τέλος, η Ανέτ Μπένινγκ σχολίασε: «Τέσσερις υποψηφιότητες και τέσσερα παιδιά, είμαι τόσο περήφανη». Η ηθοποιός είναι υποψήφια στην κατηγορία καλύτερου γυναικείου ρόλου για την ταινία «Τα παιδιά είναι εντάξει».