Η επίκαιρη κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «ο Κλέφτης θα Φωνάζει», σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη θα ψυχαγωγεί και θα συγκινεί το θεατρόφιλο κοινό μια ακόμη ημέρα της θεατρικής εβδομάδας από την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου και στο εξής από Τετάρτη έως και Κυριακή, στο Θέατρο ΗΒΗ.

Το έργο του Ψαθά που έγινε ταινία από τον Γιάννη Δαλιανίδη το 1962 με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Διονύση Παπαγιαννόπουλο και Ρένα Βλαχοπούλου, μοιάζει να ταιριάζει στη σημερινή Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται επεξεργασία ή προσαρμογή μετά από 50 ολόκληρα χρόνια.

Ένας φτωχός λογιστής, βρίσκει στο δρόμο ένα πορτοφόλι και χωρίς να το σκεφθεί, πάει κατευθείαν στο σπίτι του κατόχου του, στρατηγού εν αποστρατεία, για να το παραδώσει. Ο στρατηγός, εντυπωσιασμένος από την τιμιότητά του, τον διορίζει λογιστή στην εταιρεία του όπου όμως αποδεικνύεται ότι γίνονται μεγάλες καταχρήσεις.

Πρωταγωνιστούν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάσος Κωστής, Γιώργος Καπουτζίδης και Γιώργος Λέφας.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιάννη Μετζικώφ. Τους φωτισμούς έχει αναλάβει η Ελευθερία Ντεκώ και τη μουσική επιμέλεια ο Ιάκωβος Δρόσος. Βοηθός σκηνοθέτη η Ελευθερία Γαλιατσάτου.