Σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη έντονα συναισθήματα εξελίχθηκε ο δεύτερος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος Enduro.

Με χαμηλές θερμοκρασίες από το δυνατό ξεροβόρι, αλλά και ένταση από το πλήθος των θεατών που συνέρρευσαν στο Πεντελικό συνεχίστηκε ο θεσμός του απαιτητικού είδους αγώνων.

Άφθονοι αθλητές που έφτασαν του 115 συνολικά έδωσαν σκληρές μάχες για την διάκριση. Ο αγώνας ξεσήκωσε μνήμες καθώς έγινε στον ίδιο χώρο (πλατεία Παλαιάς Πεντέλης) από όπου ξεκίνησε ο πρώτος πρωταθληματικός αγώνας Enduro στην Ελλάδα, πριν 32 χρόνια.

Πρόσωπο της ημέρας ήταν για μια ακόμα φορά ο νικητής της κατηγορίας Ε2 και της Γενικής κατάταξης, Βασίλης Σιαφαρίκας του ΜΟΓρεβενών με Honda. Άντεξε στην πίεση του σταθερά ανερχόμενου (μετά τον τραυματισμό του) Ηλία Κυριλή (ΛΑΜΣ, Beta), ο οποίος με την σειρά του αντιστάθηκε στην σκληρή επίθεση του νεαρού Παναγιώτη Κακολύρη (ΛΕΜΑγ. Θεοδόρων, ΚΤΜ).

Ο Κακολύρης αποδείχθηκε ο ταχύτερος (και θεαματικότερος) όλων στην ειδική Motocross. Μάλλον επηρεασμένος από το κρύο ο Γιάννης Τρίγκας (ΜΟΛΕΤρικάλων, Honda) δεν μπόρεσε να φτάσει στην γνώριμη καλή απόδοσή του, με το χαμογελαστό Γιώργο Κοινωνά (ΣΜΟΚ, Beta) να κάνει μια πειστική πρώτη αγωνιστική εμφάνιση για φέτος.

Η μονομαχία της ημέρας έγινε στην «μικρή» κατηγορία, την Ε1 όπου ο Κίμων Καράμπελας (ΛΕΜΑΘ, Honda) δικαίωσε την εντοπιότητά του και κέρδισε οριακά τον καθιερωμένο Τρικαλινό, τον Αλέξη Ζιώρα (ΜΟΛΕΤ, ΚΤΜ). Ο πρωτοεμφανιζόμενος στην κατηγορία Μιχάλης Ντουζένης (ΛΕΜΟΕΡμιονίδας, Yamaha) ακολούθησε από κοντά.

Αλλαγή σκηνικού έγινε στην «μεγάλη» κατηγορία, την Ε3, με τον «βόρειο» Γρεβενιώτη Χρήστο Παπαθεοδώρου (ΜΟΓ, Honda) να κερδίζει το «νότιο» αντίπαλό του Μιχάλη Προβιά (ΛΕΜΑΘ, Honda). Ο Προβιάς είχε κερδίσει στον 1ο και «βόρειο» αγώνα του πρωταθλήματος στο Λαγκαδά.

Ο παλαιότερος πρωταθλητής Γιώργος Μανωλίδης (ΑΛΑΜΜ, Honda) εμφανίστηκε λίγο μουδιασμένος στον 1ο του φετινό αγώνα, ενώ ο πάντα συμπαθής στο κοινό Πολύκαρπος «Πολ» Νικολάου (ΑΡΗΣ, ΚΤΜ) έκοψε ρυθμό μετά την μέση του αγώνα.

Δύσκολες οι συνθήκες για τους Νέους (κατηγ. ΕΝ) όπου εγκατέλειψαν οι 2 από τους 5 αθλητές. Ο Αρτέμης Σφηναρολάκης (ΜΟΚαστοριάς, Husqvarna) ζευγάρωσε τις νίκες του με τον Αργολιδέα Δημήτρη Βούλγαρη (ΦΙΛΜΑ, ΚΤΜ) να τον ακολουθεί από κοντά. Επικράτησε στην Enduro ειδική διαδρομή, ενώ ο Πέτρος Μπίλλης (ΑΛΑΜΜ, Kawasaki) καθυστέρησε πολύ από πτώση στην ειδική Enduro.

Αναμενόμενα χωρίς αντίπαλο ξανά ο Θανάσης Γκαγκανάτσιος (ΜΟΛΕΚαλαμπάκας, ΚΤΜ) διέλυσε το συναγωνισμό στους βετεράνους (κατηγ. ES) με τον έμπειρο Χαλκιδαίο Μιχάλη Μιμίκο (ΑΜΛΕΧ, ΚΤΜ) να κάνει την έκπληξη και να κρατά πίσω του τον πολυπρωταθλητή Δημήτρη Κόκκινο (ΕΔΟ, Husaberg). Ο Κόκκινος πιέστηκε από τον οδηγό ταχύτητας Γιώργο Τσίτο (ΛΕΜΟΤ, Sherco), ενώ ο καταξιωμένος Μανώλης Νανάκος (ΛΕΜΟΘέρμη, ΚΤΜ) έχασε το κέφι του από πτώση σε ειδική.

Στον ίδιο αγώνα της Πεντέλης άνοιξε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος Enduro Νότιας Ελλάδας με τον Παναγιώτη Κορδονούρη (ΦΙΛΜΑργολίδας, ΚΤΜ) να κερδίζει με άνεση την κατηγορία Ε1 και την άτυπη Γενική.

Πολύ καλός ο Σπαρτιάτης Κων. Νίκιας (ΑΜΟΣ, Honda) με τους Ελισσαίο Παπαδημητρίου (Κρανίδι, ΜΟΛΠ) και Γιώργο Πισιμάνη (Αθήνα, ΔΙΑΘΛΗΣΗ) να μονομαχούν για το βάθρο.

Εύκολη νίκη πέτυχε ο έμπειρος Ξυλοκαστρίτης Χρήστος Θεοδοσόπουλος (ΛΕΜΜ, Yamaha) στην Ε2 με τον Δημήτρη Καρπούζη (ΛΕΔΙΛΑμίας, ΚΤΜ) να αφήνει τρίτο τον Θανάση Κατσαντώνη (ΛΕΜΜεγάρων, ΚΤΜ) που άργησε να ανεβάσει ρυθμό.

Διέλυσε το συναγωνισμό στην Ε3 ο πρωτοεμφανιζόμενος Σπύρος Τσουπέης (Ψαχνά, ΑΜΛΕΧαλκίδας, ΚΤΜ) με τους Παναγιώτη Δημόπουλο (ΛΕΜΜ, Husaberg) και Θανάση Μητσάκο (ΦΙΛΜΑ, ΚΤΜ) να ανεβαίνουν στο βάθρο.

Τέλος, πολύ δυνατός εμφανίστηκε ο Στάθης Ρούσης (ΛΕΜΟΤ, Husaberg) που επικράτησε του καταξιωμένου Σπύρου Σταματόπουλου (ΜΟΛουτρακίουΠεραχώρας, ΚΤΜ) και του Γιώργου Νέγρη (ΜΟΛΠ, ΤΜ).

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στον αγώνα η παρουσία του υφυπουργού Μεταφορών και μοτοσυκλετιστή, Μιχάλη Παπαδόπουλου ο οποίος δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να συνδράμει στα θέματα του μοτοαθλητισμού.

Επίσης η αθλήτρια, βουλευτής (Β’ Αθήνας) Άννα Καραμανλή αποδείχθηκε ιδιαίτερα ενημερωμένη όντας μοτοσυκλετίστρια και η ίδια. Για άλλη μια φορά στο πλευρό του τοπικού σωματείου «ΑΡΗΣ ΑΣ» βρέθηκε σύσσωμος ο Δήμος Πεντέλης με το φανατικό μοτοσυκλετιστή δήμαρχο κ. Δημ. Στεργίου να δηλώνει «θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας». Ανάλογη δήλωση έκανε και ο τοπικός δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Κοντουλάκος.

Ωστόσο το πιο δυνατό χειροκρότημα στις απονομές ακούστηκε με την αναφορά του ονόματος του Στέλιου Σπυριδόπουλου στον οποίο ήταν αφιερωμένος ο αγώνας. Ο αδελφός του Γιώργος Σπυριδόπουλος κλήθηκε να απονείμει τα έπαθλα στην αγαπημένη κατηγορία του εκλιπόντος, στην Ε3.

Δείτε το βίντεο του αγώνα…