Δύσκολο ακόμη και να σκεφτεί κανείς πώς είναι δυνατόν να κατασκευαστεί κράνος σαν αυτό της Bogner. Κι όμως η εταιρεία ειδών για κάθε outdoor δραστηριότητα, κατασκεύασε κράνος μοτοσυκλέτας από μπαμπού!

Τα πλαϊνά του είναι από ίνες του εξαιρετικά ανθεκτικού είδους ξύλου και φυσικά με ένα διαφανές βερνίκι φροντίζει να διατηρείται σε κοινή θέα.

Παρά την ασυνήθιστη διαδικασία κατασκευής, τα κράνη Bamboo της Bonger είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας.

Στο πίσω μέρος διαθέτουν ένα μηχανισμό ρύθμισης ώστε να τελειοποιείται η εφαρμογή τους στο κεφάλι του οδηγού. Υπάρχει εξαερισμός στο στάνταρ σχεδιασμό, ενώ τα πλευρικά εσωτερικά καλύμματα για τα αυτιά αφαιρούνται για χρήση σε πιο θερμά κλίματα.

Διατίθεται σε όλες τις διαστάσεις με δύο διαφορετικά εξωτερικά κελύφη, και δύο εσωτερικά για το κάθε ένα από αυτά, καταλήγοντας σε διαφορετικά μεγέθη: S/M: 52-57cm και L/XL: 58-62cm.

Όσο για την τιμή του, είναι ανάλογη μιας χειροποίητης όσο και σπάνιας κατασκευής, δηλαδή «απαγορευτική» για κοινή χρήση. Στα 845 δολάρια ή 650 ευρώ, ξεφεύγει από την αγορά των κρανών πόλης και εντάσσεται σε εκείνη των ιδιαίτερων αξεσουάρ…