Ο αγώνας Baja 1000 περιλαμβάνεται αναμφίβολα στις πλέον σκληροτράχηλες και απαιτητικές μάχες του μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίως, καλύπτοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα στα αφιλόξενα τερέν της άνυδρης καλιφορνέζικης χερσονήσου.

Κι ενώ τα περισσότερα οχήματα που παίρνουν μέρος είναι τουλάχιστον μοναδικά στην κατηγορία τους, λίγα είναι πιο μοναδικά και ικανά από την Carducci Dual Sport SC3 Gera Baja.

Ένα αγωνιστικό δίτροχο που έφτιαξε ο Jim Carducci για τον πρωταθλητή του Baja 1000 Ironman του 2016, Tony Gera. Στην Pro Moto Ironman κατηγορία μάλιστα, που τον φέρνει μόνο πάνω στη σέλα για 1.000 χιλιόμετρα.

Όλα ξεκίνησαν από μια Harley-Davidson Sportster 1200 του 2003, που αν εξαιρέσουμε τον κινητήρα, όλα άλλαξαν μαγικά. Τροποποιημένο πλαίσιο, προστασία από πτώσεις, φρένα Beringer, αναρτήσεις Ohlins. ζάντες Woodys Excel, εξάτμιση BTR Moto και τέτοια υπέροχα πράγματα.

Όσο για τον κινητήρα, αυτόν τον πείραξε ο ίδιος ο Gera με τα χεράκια του, φτάνοντας τον V-Twin των 1.275 κυβικών στα 100 αλογάκια.

Ο Carducci πουλά τώρα το ένα από τα δύο off-road πρωτότυπα που είχε φτιάξει για τον πρωταθλητή παρέα με τον πρωταθλητή έναντι 48.000 δολαρίων (43.500 ευρώ).