Η συγκεκριμένη φωτογραφία ανέβηκε στο Facebook από έναν Ducatista που πέτυχε τη μοτοσυκλέτα στον δρόμο. Πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για τον μικρό αδερφό της 1199 Panigale, που όπως λέγεται θα φέρει το όνομα Ducati 899.

Είναι χτισμένη πάνω στο ίδιο concept με την Panigale, δηλαδή δεν έχει πλαίσιο, αλλά μόνον ένα ανθρακονημάτινο κουτί που στεγάζει την εισαγωγή και το φίλτρο αέρα και το οποίο συνδέει τον κινητήρα με το πιρούνι.

Στο πάνω μέρος του πίσω κυλίνδρου εδράζεται το ανθρακονημάτινο υποπλαίσιο – σέλα. Εκτός του μικρότερου κινητήρα, η 899 φαίνεται να φορά ένα κανονικό και όχι μονόμπρατσο ψαλίδι που θα βοηθήσει να περιοριστεί η τιμή της.

Η 899 ακολουθεί την παράδοση που θέλει τις μεσαίες Supersport της Ducati να μοιράζονται την τεχνολογία, τον σχεδιασμό και την αγωνιστική παράδοση των μεγάλων. Οι μικρές εκδόσεις συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Supersport αφού οι κανονισμοί επιτρέπουν τους μεγαλύτερους δικύλινδρους, ώστε να έχουν ελπίδες απέναντι στα τετρακύλινδρα ιαπωνικά Supersport 600άρια.

Την παράδοση δημιούργησε η 748 (μικρή αδερφή της μυθικής 916), η 848 που ήταν κλώνος της 1098. Η 899 απλά την ασπάζεται, διατηρώντας τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που κάνουν τόσο σπέσιαλ την Panigale.

Διαφορετικοί είναι οι τροχοί και επίσης η ανάρτηση και τα φρένα (πάντα με ακτινικές δαγκάνες μπροστά) αναμένονται να είναι ελαφρώς χαμηλότερων προδιαγραφών, ώστε να συμβάλλουν θετικά στη μείωση τιμής.

Ο κινητήρας αναμένεται να αποδίδει κάτι παραπάνω από τον σημερινό που κινεί την 848 Evo, δηλαδή πάνω από 140 ίππους. Η λογική λέει ότι θα παρουσιαστεί στην Έκθεση του Μιλάνου, EICMA 2013, τον Νοέμβριο.