Η βασική ιδέα είχε παρουσιαστεί πριν κάμποσο καιρό, προερχόμενη από αμφιλεγόμενη πατρική εστία. Το πρωτότυπο Magpul Ronin ήταν ένα Buell 1125R «παραμορφωμένο» από την φαντασία κάποιων ανθρώπων της βιομηχανίας Magpul, μια εταιρεία γνωστότερη στους φίλους των όπλων, παρά στους μοτοσυκλετιστές.

Η ανταπόκριση στο πρωτότυπο εκείνο ώθησε την Magpul να ιδρύσει μια νέα εταιρεία, τη Ronin Motorworks, που θα αναζητήσει περαιτέρω τρόπους να υλοποιήσει την παραγωγή του. Προσλήφθηκαν σχεδιαστές και μηχανικοί από τη βιομηχανία της μοτοσυκλέτας και το αποτέλεσμα της σύμπραξής τους είναι το Magpul Ronin 1125R.

Τώρα η εταιρεία σχεδιάζει την κατασκευή 47 αντιτύπων, προς τιμή των 47 Ronin, του «εθνικού θρύλου» της Ιαπωνίας, μια ιστορία που εξελίχθηκε στις αρχές του 18ου αιώνα.

Μάλιστα οι 47 Magpul Ronin 1125R θα φέρουν κάθε μία το όνομα ενός από τους 47 σαμουράι του ιαπωνικού θρύλου.

Οι μοτοσυκλέτες θα κατασκευαστούν με βάση αυθεντικά πλαίσια από το αποθηκευμένο στοκ που επέζησε μετά το κλείσιμο της εταιρείας από την Harley.

Οι πρώτες 10 Ronin θα παραδοθούν στα μέσα του 2013 βαμμένες στα χρώματα του πρωτοτύπου, δηλαδή σε μαύρο και ασημί, με τιμή που θα ξεκινά κοντά στα 30.000 ευρώ.

Η επόμενη φουρνιά αναμένεται να φέρει βελτιώσεις και διαφοροποιήσεις προδιαγραφών που θα αντικατοπτρίζονται και στην τιμή τους.