Ένα διαφορετικό πρωινό είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί λάτρεις του motocross δοκιμάζοντας τις οδηγικές του ικανότητές υπό την καθοδήγηση της Ashley Fiolek.

Το παλιό λατομείο Μαλτέζου στη Νέα Πεντέλη μετατράπηκε σε πίστα motocross για ένα ξεχωριστό workshop. Πρωταγωνιστές ήταν περισσότεροι από 50 επίδοξοι motocrossers, ηλικίας 6 έως 16 ετών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μαζί με την Ashley Fiolek, την εκ γενετής κωφή αμερικανίδα πρωταθλήτρια motocross άνοιξαν τέρμα το γκάζι για περισσότερες από τρεις ώρες.

Την προηγούμενη μέρα η 22χρονη κορυφαία αθλήτρια ήταν καλεσμένη στο TEDx Athens 2012 μιλώντας για τη δύναμη της θέλησης που σε κάνει να ξεπερνάς ακόμα και τα πιο δύσκολα εμπόδια.

Η στήριξη των γονιών της, ο δύσπιστος κοινωνικός περίγυρος και το εκ γενετής… πείσμα της ήταν μερικά από τα βασικότερα σημεία της ομιλίας της η οποία κορυφώθηκε με την φράση: «Το σύμπαν συνωμοτεί για εκείνους που ξέρουν τί θέλουν».

Την επόμενη μέρα η χαρισματική πρωταθλήτρια Ashley Fiolek προσπάθησε να μεταφέρει το μήνυμά της στους μικρούς λάτρεις του motocross μέσα από ένα απολαυστικό workshop που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το σωματείο «Άρης Πεντέλης», την αθλητική Μ.Ο.Τ.Ο.Ε. και την υποστήριξη του δήμου Πεντέλης.

Riding sessions, αυτόγραφα, φωτογραφίες αλλά και πολύτιμες συμβουλές στο κάθε παιδί ξεχωριστά από ένα ζωντανό παράδειγμα πίστης και αφοσίωσης στο όνειρο, συνέθεσαν το ηλιόλουστα κρύο σκηνικό της Κυριακής στη Νέα Πεντέλη.

Γεννημένη το 1990 στο Dearborn του Michigan, η Ashley ανακάλυψε από πολύ νωρίς την αγάπη της για τις μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία μόλις στα 17 της χρόνια, ενώ ένα χρόνο μετά είχε ήδη αποκτήσει τον πρώτο της τίτλο.

Από τότε έχει κερδίσει τέσσερις τίτλους μέσα σε πέντε χρόνια στο γυναικείο πρωτάθλημα motocross και δύο μετάλλια στο ESPN’s X Games Racing Super ross. Η ίδια εξηγεί πως τίποτα δεν την εμποδίζει να κάνει αυτό που αγαπάει και πως έχει αναπτύξει ένα δικό της τρόπο να αντιλαμβάνεται τα πράγματα γύρω της.

«Μπορώ να νιώσω τα πάντα στη μοτοσυκλέτα μου. Ακούω με το δικό μου τρόπο… Μεγάλωσα οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο και έτσι δεν πρόκειται κάτι καινούριο για εμένα».

Η Ashley έχει περιοδεύσει τις ΗΠΑ δίνοντας ομιλίες με σκοπό να εμπνεύσουν νέους κωφούς μαθητές, στην προσπάθεια της να τους δώσει κίνητρα και να τους αποδείξει ότι μπορούν να επιτύχουν τα πάντα. Συνεισφέρει το χρόνο της στο αθλητικό γυναικείο ίδρυμα με σκοπό να βοηθάει νεαρές γυναίκες να προοδεύουν στον αθλητισμό.

Διαβάστε τι δήλωσε η Ashley Fiolek στο newsbeast.gr

– Προτιμάς τις δίχρονες ή τις τετράχρονες μοτοσυκλέτες;
«Προτιμώ τις τετράχρονες. Επειδή είμαι κωφή είναι πιο εύκολο να οδηγώ τετράχρονη μοτοσυκλέτα γιατί μπορώ να νιώσω περισσότερο τους κραδασμούς της».

– Πως ξεκίνησες την εμπλοκή σου με το motocross;
«Ο πατέρας μου έτρεχε σε αγώνες. Με πήρε μια φορά μαζί του σε έναν αγώνα και ξετρελάθηκα με αυτό που έβλεπα, το motocross και τους αγώνες».

– Σε τι οφείλεις την επιτυχία σου;
«Πιστεύω στη μεγάλη βοήθεια από την οικογένειά μου και ότι είμαι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και μαχητικός χαρακτήρας».

– Αν άλλαζες κάτι στη ζωή σου, τι θα ήταν αυτό;
«Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Η ζωή μου είναι πολύ ωραία».

– Τι ξέρεις για την Ελλάδα;
«Δεν ήξερα και πολλά πράγματα πριν έρθω εδώ. Από τότε που ήρθα όμως γνωρίζω θαυμάσιους και φιλικούς ανθρώπους. Είχα μια θαυμάσια εμπειρία εδώ και έκανα μερικούς καταπληκτικούς νέους φίλους».

– Ποιο είναι το ίνδαλμά σου σαν οδηγός;
«Είναι ο James Stewart και ο Ryan Villopoto γιατί θαυμάζω το οδηγικό τους στιλ. Επίσης θαυμάζω τον τρόπο που ο Stewart χειρίζεται και επικοινωνεί με τους θαυμαστές του».

-Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;
«Σχεδιάζω να συμμετάσχω στο παγκόσμιο X-games τον επόμενο χρόνο και πιθανά μερικά endurocross. Ίσως και κάποια ακόμη διαφορετικά είδη αγώνων…»