Ως Harley-Davidson Softail Blue Edition κυκλοφόρησε η μπλε αυτή εξαλλοσύνη με τις επιχρυσωμένες βίδες, τα 360 διαμάντια και τα δύο χρηματοκιβώτια στο ντεπόζιτο, κάνοντας την τιμή της να σκαρφαλώσει στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Η καστομιά είναι μια περσινή δημιουργία του ελβετικού γκαράζ που ειδικεύεται στις Harley μετατροπές, της Bundnerbike, η οποία φιλοτέχνησε τη μοτοσικλέτα για χάρη του σπουδαίου ωρολογοποιού Bucherer, ώστε να γιορτάσει τη δική του συνεργασία με 11 κορυφαίους ελβετούς ωρολογοποιούς σε 16 exclusive ρολόγια.

Η Blue Edition Harley-Davidson χρειάστηκε πάνω από 2.500 ώρες για να ολοκληρωθεί, καθώς ξεκίνησε τη ζωή της ως Softail Slim S πριν της αλλάξουν τα φώτα. Κυριολεκτικά!

Τα δύο χρηματοκιβώτια της μηχανής είναι άλλο ένα κομμάτι στο παζλ της υπερβολής, εντελώς απαραίτητα ωστόσο για να αποθηκεύεται τόσο το ένα και μοναδικό ρολόι που της έφτιαξε ο Carl F. Bucherer, αλλά και το δαχτυλίδι από το Bucherer Fine Jewellery.

Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έγιναν ποτέ γνωστά, καθώς λίγη προφανώς σημασία έχουν εδώ. Εδώ τον πρώτο λόγο αποκτά η υπερπολυτέλεια και οι πολύτιμοι λίθοι, τα χρυσάφια και τα ασήμια.

Είναι όλη φτιαγμένη στο χέρι, κάθε μέταλλο, κάθε εξάρτημα, κάθε βίδα. Ακόμα και η ιριδίζουσα επίστρωση χρώματος είναι αποτέλεσμα κοπιωδών τεχνικών που περιλάμβαναν ασήμωμα του σκελετού και έξι στρώσεις χρώματος μέσω μιας «μυστικής μεθόδου βαψίματος».

Μία και μοναδική, είναι το είδος της μηχανής που φτιάχνεται όταν το δέος είναι το ζητούμενο…