Νόμιμη η διήθηση στην Γαλλία

Οι μοτοσικλετιστές κινούνται νόμιμα ανάμεσα στα αυτοκίνητα με κάποιους περιορισμούς


ΜΟΤΟ
16:49
02/02/2016
Νόμιμη η διήθηση στην Γαλλία
2
loading

Ένα μεγάλο σε διάρκεια και έκταση κυκλοφοριακό «πείραμα» διεξάγεται στην Γαλλία, όπου δόθηκε η έγκριση για την νομιμοποίηση της διήθησης με κάποιους περιορισμούς.

Νόμιμα κινούνται οι μοτοσικλετιστές ανάμεσα στα αυτοκίνητα, από την 1η Φεβρουαρίου 2016, στην Γαλλία. Η άρση της απαγόρευσης της διήθησης δεν ισχύει σε όλη την επικράτεια, παρά μόνο  σε 11 γεωγραφικά διαμερίσματα της Γαλλίας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το Ile de France, δηλαδή το Παρίσι και τα περίχωρα του.

Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται πιλοτικά και με διάρκεια τέσσερα έτη, προκειμένου να αξιολογηθεί σε όλα τα επίπεδα  η πρακτική της διήθησης, ώστε μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος να επανεξεταστεί και να παρθούν ανάλογες αποφάσεις.

Φυσικά  υπάρχουν περιορισμοί για το πώς, που και με τι εξασκείται η διήθηση. Έτσι λοιπόν, η μέγιστη ταχύτητα κίνησης ανάμεσα στα αυτοκίνητα είναι 50 χλμ./ ώρα, απαγορεύεται η διήθηση σε οχήματα quad, atv και μοτοσικλέτες με side car, ενώ δρόμοι στους οποίους επιτρέπεται η διήθηση είναι οι μεγάλες λεωφόροι με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστικό / διάζωμα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πηγή: mototriti.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Μίμης

    Εδώ δυστυχώς τρέχουν πολλοί οδηγοί μοτό σε εθνικές οδούς με 120 130 140 χλμ ανάμεσα σε αυτοκίνητα, για να προσπεράσουν.
    Τόσο κακή οδική συμπεριφορά και ασχετοσύνη αναβάτη μοτό, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο όσο στην χώρα μας.

  2. avatar Πανουλης

    Στην ελλαδα εχει ψηφιστει χρονια τωρα ...πσντα μπροστα!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει