Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας» είδαμε πως: Η επαφή του Επιφάνειου με ένα κομμάτι απ’ το παρελθόν του, επιταχύνει τις εξελίξεις που προμηνύονται, αλλά δεν προλαβαίνει να επηρεάσει την απόφαση του Χρήστου να ακολουθήσει τον ψυχίατρο Νικολαΐδη στην κλινική του στην Αθήνα, προκαλώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, ανάμεικτα συναισθήματα στα μέλη της οικογένειας. Ο Γιωργίκης βέβαια, βρίσκει έτσι την ευκαιρία, μετά τους έντονους τσακωμούς με την Ιουλία, να κάνει μαζί της «ανακωχή». Παρ’όλ’αυτά, εξακολουθεί να είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει τελικά να κάνει ανακωχή με το παρελθόν αλλά και την σκοτεινή πλευρά του εαυτού του.

Κι ενώ φτάνει η στιγμή για την μεταγωγή του Στράτου από τις φυλακές στα δικαστήρια του Βόλου, τα μέλη της οικογένειας Ραζίνη αγνοούν πως ο Ζαφείρης, αφού αποχαιρετά την Κυριακούλα λέγοντας πως θα λείψει λίγο καιρό απ’τον Τύρναβο, βάζει αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιο απόδρασης του Στράτου. Στο μεταξύ, στο ορφανοτροφείο, μια έκπληξη περιμένει την μικρή Χάιδω. Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη όμως, θα νιώσουν οι καλεσμένοι στο αρχοντικό, όταν ο Γιωργίκης ανακοινώνει στους κουμπάρους του την εγκυμοσύνη της Ιουλίας, τη στιγμή που η άφιξη ενός απρόσκλητου καλεσμένου, θα προκαλέσει νέα αναστάτωση.

Το προξενιό της Ιουλίας: Τι θα δούμε απόψε στις 22:40 στον Alpha

Η διπλή αποκάλυψη κατά τη διάρκεια του τραπεζιού στο αρχοντικό Προβιού θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και στις δύο οικογένειες. Η Ιουλία ζητά βοήθεια από τη μητέρα της, η οποία όμως δεν την καταλαβαίνει, θεωρεί πολύ σημαντικότερο το παιδί που θα γεννηθεί να έχει έναν πατέρα και την συμβουλεύει να κάνει υπομονή. Την ίδια ώρα, η μεταγωγή του Στράτου θα έχει μια απρόσμενη εξέλιξη, ανατρέποντας τα δεδομένα και προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις, που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση για όλους, ειδικότερα όμως για τον Στασινόπουλο και τον Γρηγόρη, που πρόκειται σύντομα να γίνουν γαμπρός και πεθερός.

Η Αλεξάνδρα με τη βοήθεια του Ατζαλίνα προσπαθεί να μάθει λεπτομέρειες και ενημερώνει με τρόπο την μητέρα της, για την απρόσμενη τροπή που έχει πάρει πια η υπόθεση του Στράτου. Η Κυριακούλα προσπαθεί να το διαχειριστεί αλλά δεν καταφέρνει να αποφύγει μια νέα επιδείνωση της υγείας της. Ο Στασινόπουλος έξαλλος και θεωρώντας τον εαυτό του υπεύθυνο για τις εξελίξεις, αποφασίζει να κλείσει μια και καλή την υπόθεση του Στράτου, όποιο κι αν είναι το κόστος. Παράλληλα, στο αρχοντικό, ο Γιωργίκης κάνει μια νέα προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να επιστρέψει η τάξη κι η ηρεμία στο σπίτι τους, τουλάχιστον μέχρι τη γέννηση του διαδόχου.

Sneak preview του επεισοδίου: