Η εκπομπή «Νύχτα στάσου», το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, βάζει… «Φωτιά στα σαββατόβραδα» παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα στις μεγάλες λαϊκές επιτυχίες της δεκαετίας του ’80.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τους ταλαντούχους ερμηνευτές της νέας γενιάς, Μαριάννα Παπαμακαρίου, Ρία Ελληνίδου και Σπύρο Σιώλο, για να μοιραστούν μαζί τους μια κεφάτη μουσική βραδιά-αναφορά σε μια δεκαετία γνήσιας διασκέδασης και να τραγουδήσουν μαζί σουξέ που νίκησαν τον χρόνο.

Η λαϊκή τραγουδίστρια Μαριάννα Παπαμακαρίου δίνει τη δική της ερμηνεία «Στο άδειο μου πακέτο», στην «Ταχεία», στο «Παράπονό μου». Η Ρία Ελληνίδου, με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της, σφραγίζει τραγούδια όπως τα «Λες και κράταγες μαχαίρια», «Κυριακή σε είχα βρει», «Ουρανέ», ενώ ο Σπύρος Σιώλος τραγουδά «Υποκρίνεσαι», «Τη βαρέθηκε η ψυχή μου», «Σ’ αγαπώ σαν αμαρτία».

Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, «φωτίζει» με τα στοιχεία που παραθέτει τα τραγούδια της βραδιάς, αλλά και μια αξέχαστη εποχή για τη δισκογραφία και τη νυχτερινή διασκέδαση.

Στην παρέα της εκπομπής, η δημοσιογράφος και τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά, η ραδιοφωνική παραγωγός του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΤ Βάνα Δαφέρμου, ο ιδιωτικός ερευνητής και διευθυντής πολιτιστικής κληρονομίας της Unesco Πειραιώς και Νήσων Γιώργος Τσούκαλης, η σχεδιάστρια μόδας Αθηνά Τρανούλη, ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Χειμωνέτος, η παρουσιάστρια Νόνη Δούνια και η δημοσιογράφος Νάντια Ρηγάτου.

Δείτε φωτογραφίες: