Το επεισόδιο της Τρίτης (7/3) του MasterChef ξεκίνησε με τη Μαρία Μπέη να είναι εκ νέου στο στόχαστρο των συμπαικτών της. Άγγελος και Πωλίνα ήταν εκτός εαυτού μαζί της «Σκάσε ρε» – «Μια ελαφριά αηδία την ένιωσα» και όλα πάνω της, από το ύψος μέχρι τις συμβουλές μαγειρικής που δίνει, φαίνεται να τους ενοχλούν.

Ακολούθησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ομαδικής δοκιμασίας. Οι δύο ομάδες που διαμορφώθηκαν είχαν ως αρχηγό τον Γιώργο Πορφύρη κι υπαρχηγό τον Αλέξανδρο Αντωλενάκη για τους κόκκινους κι αρχηγό τον Νίκο Τράκα κι υπαρχηγό τον Ηλία Κιαζόλι για τους μπλε.

Ο Νίκος Τράκας είχε στη διάθεσή του τα πλεονεκτήματα της Ομαδικής Δοκιμασίας και αφού πλειοδότησε με αντίπαλο αρχηγό τον Βαγγέλη Φυλακτάκη, αποφάσισε να πάρει στην ομάδα του εκείνον και τον Άγγελο Τσιγκάκο, δίνοντας στην κόκκινη ομάδα τον Γιώργο Πορφύρη και τον Κωνσταντίνο Κόκκοτα. Οι τρεις chef κριτές του MasterChef, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος αξιολόγησαν τα πιάτα των δύο ομάδων και το αποτέλεσμα προκάλεσε αντιδράσεις.

Οι κόκκινοι αναδείχτηκαν νικητές και ο Γιώργος Πορφύρης, «έσωσε» με ασυλία από την αντίπαλη ομάδα τον Ηλία.

Μετά την ήττα της μπλε ομάδας έφτασε η ώρα για να βγουν οι υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Το αποτέλεσμα της πολύ δύσκολης ψηφοφορίας έφερε στον τάκο τον Σταύρο Παπαδόπουλο με εννέα ψήφους, τη Στέλλα Κατσέ με οκτώ και τον Δημήτρη Πολιτάκη που υπέδειξε ο Νίκος Τράκας ως πρώτο υποψήφιο.

«Ακολουθεί δοκιμασία αποχώρησης, εσείς θα υπερασπιστείτε τη θέση σας στον διαγωνισμό», ανακοίνωσε ο Πάνος Ιωαννίδης στους συμμετέχοντες.

«Αυτήν τη στιγμή νιώθω λίγο απογοητευμένη από την κόκκινη ομάδα, γιατί αποφάσισε ο Πορφύρης αυτό που αποφάσισε» δήλωσε στην κάμερα η Στέλλα μετά την υποψηφιότητά της, ενώ εμφανίστηκε απογοητευμένη κι από τη συμπεριφορά του Αλέξανδρου που δεν επέμεινε να τη «σώσουν».

«Ανησυχώ για τη Στέλλα, δε θα ΄θελα να φύγει. Ο Σταύρος έχει ξανακατέβει… ο Δημήτρης το έχει πιο πολύ. Η Στέλλα είναι πολύ της ψυχολογίας και δεν ξέρω σε τι φάση είναι», δήλωσε ο Αλέξανδρος στην κάμερα.

Πιάτο αντιγραφής με άρωμα Ιταλίας – Ο Τζιοβάνι Σκαράτζι επέστρεψε στα λημέρια του αλλά όχι ως διαγωνιζόμενος

Οι τρεις παίκτες έπρεπε να βγάλουν εις πέρας το πιάτο αντιγραφής που είχε άρωμα Ιταλίας.

Ο Τζιοβάνι Σκαράτζι, ένας παλιός γνώριμος του Master Chef, επέστρεψε στα λημέρια του και αυτή τη φορά όχι σαν διαγωνιζόμενος αλλά σαν επαγγελματίας chef.

Ραβιόλι λαχανίδας με ταρτάρ καραβίδας, λαχανικά, εστραγκόν και χαμομήλι

Οι παίκτες εντυπωσιάστηκαν με το πιάτο του τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση και έβαλαν τα δυνατά τους για να το πετύχουν ατόφιο και να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στο παιχνίδι.

Οι κουζίνες πήραν… φωτιά, οι παίκτες από τον εξώστη σχολίαζαν τα τεκταινόμενα κάτω και ο Γιώργος Πορφύρης δήλωσε για την προσπάθεια των τριών υποψηφίων προς αποχώρηση.

«Τα παιδιά με το που ξεκινάει η μαγειρική μπήκαν στην δοκιμασία αποχώρησης σαν τον ΠΑΟΚ στο Europa League. Χωρίς κανένα πάθος, χωρίς καμιά ενέργεια, χωρίς κανένα όραμα, χωρίς κανένα σχέδιο. Είναι ότι σιχαίνομαι να βλέπω στο MasteChef, σε δοκιμασίες αποχώρησης να μπαίνεις με τόσο λίγη ένταση. »

Αυτός ο παίκτης αποχώρησε για… δεύτερη φορά!

Αφού ο Τζιοβάνι ευχαρίστησε τη Στέλλα, τον Δημήτρη και τον Σταύρο για την προσπάθειά τους, παρέα με τους τρεις σεφ και κριτές ανακοίνωσαν τη βαθμολογία τους.

Το πιάτο της Στέλλας άρεσε αρκετά στους κριτές και τον guest chef αφού συγκέντρωσε 34 βαθμούς στο σύνολο.

Το πιάτο με το νούμερο «δύο» ήταν του Σταύρου με τον Σωτήρη Κοντιζά να του βάζει 5/10. Ο Πάνος Ιωαννίδης του έβαλε 5/10, ο Τζιοβάνι 4/10 κι ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος 5/10. Έτσι ο Σταύρος συγκέντρωσε 19/40.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς έδωσε στο πιάτο του Δημήτρη 7/10, ο Πάνος Ιωαννίδης 7/10, ο Τζιοβάνι 6/10 κι ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος 7/10, με τον διαγωνιζόμενο να συγκεντρώνει 27/40. Έτσι ανέβηκε ασφαλής στον εξώστη.

Για δεύτερη φορά ο Σταύρος αποχώρησε από τον διαγωνισμό μαγειρικής.

«Την πρώτη φορά είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ, τώρα είμαι καλά, έζησα το όνειρό μου, όλα τα παιδιά είναι καλά…. Για έναν παράξενο λόγο είμαι καλά. Έκανα πολλά πράγματα στον διαγωνισμό. Στο φετινό MasterChef που δεν έχει επιστροφές, εγώ επέστρεψα. Πόσο περισσότερο τυχερός να είμαι;», είπε ο Σταύρος φεύγοντας από το παιχνίδι.

Ο Σταύρος είχε αποχωρήσει ξανά, αλλά από μία οικειοθελή αποχώρηση, είχε καταφέρει να βρίσκεται ξανά στον μαγειρικό διαγωνισμό.