Τα όσα ακούστηκαν και συνέβησαν στο χθεσινό επεισόδιο του GNTM με την λιποθυμία της κοπέλας που προβλήθηκε στον «αέρα» αλλά και την ατάκα του Τάσου Σοφρωνίου για τον Στάθη Ψάλτη σε παίκτρια, προκάλεσαν τις αντιδράσεις των συντελεστών του «Πρωινό μας» του ΣΚΑΪ.

«Είναι ριάλιτι που σημαίνει πως ότι συμβαίνει το δείχνουμε. Είναι η φύση και η ταυτότητα αυτών των προγραμμάτων. Όταν κάποιος πέφτει κάτω, στην τηλεόραση, πηγαίνεις σε διαφημίσεις. Κάνω διάφορες σκέψεις, πώς το άφησαν αυτό; Μήπως ήταν σίγουροι ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό; Μήπως ήταν σίγουροι πως δεν υπάρχει κίνδυνος και το έκαναν λίγο θεατρικό; Γιατί τα μικρόφωνα τα βγάζεις, παίρνεις την κοπέλα και την πας κάπου αλλού, καλείς μια βοήθεια.

Αυτή η αντιμετώπιση είχε τηλεοπτικές προδιαγραφές. Δεν ανοίγεις διάλογο με έναν άνθρωπο που έχει πέσει κάτω κι έχει λιποθυμήσει. Είσαι σε πανικό και παίρνεις τον άλλον και τον βοηθάς. Υποθέτω, επειδή είναι έμπειροι οι άνθρωποι, πως αυτό υπερθεματίστηκε για να υπάρξει μέσα στο επεισόδιο», είπε η Φαίη Σκορδά.

Η Αφροδίτη Γραμμέλη ανέφερε από την πλευρά της: «Όλα είναι θέμα αγωγής. Είναι αγωγής τηλεοπτικής για την παραγωγή του παιχνιδιού, είναι αγωγής συμπεριφοράς για τον κύριο Σοφρωνίου, ήταν ένα ανάγωγο σχόλιο. Για την κοπέλα λυπάμαι ως γονιός που αυτό το παιδί έχει εναποθέσει εκεί τις ελπίδες του».

Η Έλενα Χριστοπούλου είπε με τη σειρά της: «Δεν λέμε ποτέ σε ένα παιδί, σε ένα κορίτσι ότι είσαι σαν τον Στάθη Ψάλτη γιατί αυτό το πράγμα μπορεί να το συνοδεύει μια ζωή. Δεν κάνουμε τέτοιους χαρακτηρισμούς σε κανέναν. Και ειδικά και όταν είναι τηλεοπτικό που σημαίνει ότι το ακούν και άλλα παιδιά και φέρονται λίγο διαφορετικά στα σπίτια τους και όχι μόνο. Ξέρουμε ότι το GNTM κάπως επηρεάζει πάρα πολύ τα παιδιά, καλώς ή κακώς.

Το δεύτερο είναι ότι βλέπουμε ένα κορίτσι που λιποθυμά, κλαίει με αναφιλητά. Λένε ότι “θα είμαστε εκεί”, εμείς δεν είμαστε ποτέ εκεί. Σε κανένα ριάλιτι, μετά, δεν είσαι με τα παιδιά, τα οποία είναι μόνα τους, γυρνάνε σε μια πραγματικότητα. Εγώ λυπήθηκα με αυτό που συνέβη σε αυτό το κορίτσι και θεώρησα άτοπο και ατυχές αν το δω στην τηλεόραση».