Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι πλέον η ψυχολογία των «Κόκκινων» και των «Μπλε». Οι πρώτοι έχουν φάει, έχουν διασκεδάσει, έχουν απολαύσει μασάζ, την ίδια ώρα που οι δεύτεροι παλεύουν να επιβιώσουν κάτω από τις αντίξοες συνθήκες του Survivor.

Στο επεισόδιο της Τετάρτης (27/4) το κλίμα στη Μπλε ομάδα εξακολουθεί να «μυρίζει» μπαρούτι, καθώς οι διαφωνίες μεταξύ Τάκη Καραγκούνια και Κωνσταντίνου Εμμανουήλ δεν έχουν τέλος.

Ο make up artist ισχυρίζεται πως η ομάδα έχει χαράξει ήδη τη δική της στρατηγική, ώστε να απαλλαγεί από την παρουσία του Τάκη.

Μάλιστα οι συμπαίκτες τους απηύδησαν με τους καυγάδες τους που δεν τους αφήνουν να συγκεντρωθούν στον αγώνα και να κερδίσουν, αλλά και με τον Κωνσταντίνο Εμμανουήλ, τον οποίο θερωρούν αδύναμο παίκτη που η Κόκκινη ομάδα τον ματσάρει για σίγουρο πόντο και δεν φέρνει νίκες στην ομάδα.

Μπλε και Κόκκινοι τώρα αγωνίστηκαν για το έπαθλο επικοινωνίας, το οποίο έκανε άπαντες να λυγίσουν και να ξεσπάσουν σε κλάματα. Ο Γιώργος Λιανός ενημέρωσε τους παίκτες πως το έπαθλο επικοινωνίας θα ήταν μηνύματα με ευχές για το Πάσχα από τους συγγενείς και τους συντρόφους τους.

Αυτό, όπως είναι λογικό τους έκανε να συγκινηθούν μιας και ο καιρός που λείπουν από τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι πολύς και δεν μπόρεσαν να χαρούν ούτε τη γιορτή του Πάσχα μαζί τους, που θεωρείται μια οικογενειακή γιορτή.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση της Ασημίνας Χατζηανδρέου που πληροφορήθηκε πως το δικό της μήνυμα προέρχεται από τον αγαπημένο της Χρήστο Δάντη, αλλά και του Τάκη Καραγκούνια ο οποίος κατέρρευσε στη σκέψη πως μπορεί να δει ένα μήνυμα από την κόρη του, στην οποία τρέφει τεράστια αδυναμία.

Έπειτα από έναν αγώνα θρίλερ οι Κόκκινοι πήραν άλλη μία νίκη βυθίζοντας στον μαύρο βούρκο τους Μπλε που ήθελαν όσο τίποτα άλλο να πάρουν το έπαθλο επικοινωνίας.

Mετά από ένα υπέροχο γεύμα με μπάρμπεκιου, φέτα και άλλες λιχουδιές από Ελλάδα, οι παίκτες κάθισαν για να δουν και να ακούσουν τα μηνύματα των δικών τους ανθρώπων.

Η Σταυρούλα δέχτηκε μήνυμα από τον σύντροφό της, ο οποίος και μαρτύρησε πως κάθε Πάσχα εκείνη δεν λυγίζει μπροστά στις λιχουδιές του κοκορετσιού και του αρνιού, αλλά προτιμάει κοτόπουλο και μπιφτέκια γαλοπούλας.

Τη γλυκιά φωνούλα της κορούλας του άκουσε ο Στάθης Σχίζας ο οποίος τής έστειλε τα πιο τρυφερά φιλιά.

Τα παράπονά της στην κόρη της Ναυσικά έκανε η μαμά της, η οποία της είπε ότι έχουν χρόνια να κάνουν μαζί Πάσχα.

Ο Νίκος Γιάννης δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν άκουσε τους γονείς του να του εύχονται χρόνια πολλά.

Τη φωνή και τις ευχές του αδελφού του Βασίλη άκουσε ο Απόστολος Ρουβάς ο οποίος και μετέφερε στον Άγιο Δομίνικο το κλίμα που επικρατούσε στην Κέρκυρα λίγο μετά την πρώτη Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο.

Συγκινημένος και ο Κατσαούνης όταν άκουσε τη μητέρα του να του εύχεται χρόνια πολλά.

Η Ασημίνα Χατζηανδρέου δέχτηκε – όπως ήταν αναμενόμενο – ένα ηχογραφημένο μήνυμα από τον αγαπημένο της Χρήστο Δάντη και η φωνή του και μόνο στάθηκε ικανή για να την κάνει να ξεσπάσει σε κλάματα.

«Άλλο ένα Πάσχα που θα είμαστε πραγματικά μακριά ο ένας από τον άλλο. Οπότε, θα προσποιηθώ ότι θα έρθεις τη Δευτέρα του Πάσχα όπως και τις άλλες φορές, γιατί ξέρω ότι δε θες να βρίσκεσαι μακριά από τους γονείς και τη γιαγιά σου και το Ζοριάν που αγαπάς πάρα πολύ.

Θα προσποιηθώ λοιπόν ότι θα έρθεις την επόμενη μέρα και θα ψήσουμε. Θα ψήσεις δηλαδή, γιατί εγώ σαν ψήστης δεν κάνω. Εσύ είσαι ο ψήστης. Είσαι και σε αυτό καλή. Εύχομαι να αναρρώσεις πάρα πολύ γρήγορα, με το πόδι σου. Να επιστρέψεις στους στίβους και στις μάχες σου και “Καλό Πάσχα”. Καλό Πάσχα “βουνό μου”» ήταν τα λόγια του Χρήστου Δάντη που έκαναν την Ασημίνα Χατζηανδρέου να δακρύσει.

Αργότερα πίσω στην παραλία είχαμε όμως πάλι φασαρίες.

Ο Απόστολος αποφάσισε να πάρει πίσω το ρύζι που δώρισε σε συνεννόηση με την ομάδα του στους Μπλε όταν είχαν ξεμείνει και εκείνοι απολάμβαναν τα λαχταριστά έπαθλα φαγητού. Εκείνος εξήγησε όμως ότι παρερμηνεύθηκαν οι προθέσεις του και ουδέποτε το χάρισε.

Φυσικά την κίνησή του δεν την πήραν με καλό μάτι οι αντίπαλοι και πρωτίστως ο Μαρτίκας που του υποσχέθηκε παρ΄όλα αυτά πως θα του επιστρέψει μέχρι και τον τελευταίο κόκκο ρυζιού.

Διόλου κολακευτικά σχόλια είχε και το Twitter για τον Απόστολο…