Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μίλησε στον Άρη Καβατζίκη στο «Mega Καλημέρα» και αναφέρθηκε και στο τέλος της επιτυχημένης εκπομπής του «Στην υγειά μας ρε παιδιά», ενώ αποκάλυψε πως υπήρχαν τρία ακόμη επεισόδια τα οποία «μας τα κόψανε -μια κυρία, τέλος πάντων, καταχρηστικός ο όρος».

Ειδικότερα, ο Σπύρος Παπαδόπουλος είπε, αναφερόμενος στην εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά»: «Προσπαθώ να δω την αλήθεια μέσα μου γιατί εμένα μου την πέφτει ο εαυτός μου από μέσα μου. Στην Νάξο ήμουν και ξύπνησα ένα πρωί στις 5:30 κι έγραψα το μήνυμα ότι η εκπομπή είναι η τελευταία. Κάποιοι το παρεξηγήσαν και νόμιζαν πως ήταν η τελευταία της χρονιάς –είχαμε τρία επεισόδια ακόμα και μας τα κόψανε -μια κυρία, τέλος πάντων, καταχρηστικός ο όρος. Και δεν προλάβαμε να χαιρετήσουμε και τα λοιπά και τα λοιπά.

Υπέβοσκε κάτι στην ψυχή μου γιατί είχαν αρχίσει να γίνονται πράγματα που δεν ήταν της αρεσκείας μου. Αλληθωρίζαμε λίγο περισσότερο προς τα νούμερα και τα λοιπά. Εγώ νούμερα δεν κοίταξα ποτέ – δεν με ενδιαφέρανε- κι έλεγα εγώ θέλω να κάνω αυτό που είναι πολύ συγκεκριμένο. Να παρουσιάζω τα τραγούδια που μεγάλωσα ή λίγο πριν ή λίγο μετά από μένα, επειδή δεν έχω και βήμα πουθενά αλλού, και να μαθαίνουν και οι πιτσιρικάδες.

Δεν είναι ωραίο ένας 17χρονος σήμερα να μην ξέρει τον Τσιτσάνη ή τον Βαμβακάρη. Κι επειδή έχει εξαφανιστεί αυτό το είδος του τραγουδιού και όποιον αφορά. Έδειξε ότι αφορά πολύ κόσμο αυτό το είδος του τραγουδιού.

Τα δύο τελευταία χρόνια γινόντουσαν διάφορες παρεκκλίσεις, όλο και περισσότερες, κι είχε αρχίσει και με κούραζε αυτό το πράγμα. Δεν ήθελα θα έρθω σε ρήξη με ανθρώπους που αγαπώ και έβαζα λίγο νερό στο κρασί μου. Τελικά ξύπνησα ένα πρωί και είπα “τέλος”».

Για τις τρεις τελευταίες εκπομπές που δεν έπαιξαν, ο Σπύρος Παπαδόπουλος σημείωσε: «Επειδή έγραψα αυτό το κειμενάκι, μια κυρία, τέλος πάντων… Δυστυχώς στην τηλεόραση υπάρχουν άνθρωποι άσχετοι με το αντικείμενο, που δεν την αγαπάνε, που δεν σέβονται. Σε επιτελικές θέσεις βρίσκονται άνθρωποι ακατάλληλοι παντελώς».