Στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» στον ΑΝΤ1, καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν το βράδυ της Πέμπτης (11/11) ο Χρήστος Μάστορας. Μέσα σε όλα, ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, την Βόρειο Ήπειρο από όπου και κατάγεται καθώς και τον ερχομό στην ηλικία των τρεισήμισι χρόνων στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος Μάστορας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «προσωπικά δεν βίωσα τον ρατσισμό όταν ήρθαμε στην Ελλάδα. Όταν το 1990 όμως επαναπατρίστηκαν οι γονείς μου, γιατί μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή την κουβέντα, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Οι Έλληνες υποδέχθηκαν τους Βορειοηπειρώτες με ανοιχτές αγκάλες. «Τα αδέλφια μας οι Βορειοηπειρώτες». Σιγά σιγά όμως καλλιεργήθηκε στα μίντια ένα αίσθημα φόβου απέναντι στους Αλβανούς που είχαν μόλις έρθει στην Ελλάδα. Κάποια ίσως να ήταν όντως εγκληματίες, κάποιοι είχαν βγει από τις φυλακές αλλά δυστυχώς την πλήρωσαν και Αλβανοί οικογενειάρχες που ήρθαν ως οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα και Βορειοηπειρώτες».

«Οι Αλβανοί φοβόντουσαν να πουν ότι είναι Αλβανοί και χρησιμοποιούσαν τη λέξη Βορειοπειρώτες για να ενσωματωθούν. Δεν ήταν δικό τους λάθος. Και έτσι εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε τη δική μας ταυτότητα. Την δική μας εθνική συνείδηση».

«Έγινε μια παραχάραξη της ιστορίας. Νιώθω περήφανος για αυτό που μου έχει προσφέρει αυτή η δυσκολία που πέρασαν οι πρόγονοι μου εκεί. Μου πρόσφερε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που μου ανοίγει πόρτες και δρόμους στη ζωή μου» πρόσθεσε ο τραγουδιστής και frontman του συγκροτήματος Μέλισσες» στο βραδινό talk show του ΑΝΤ1.