Οι ορμόνες αποτελούν το «κλειδί» για το εργοστάσιο που ονομάζουμε οργανισμός, καθώς μπορούν να επηρεάσουν από τη διάθεσή μας μέχρι και τους δείκτες υγείας μας.

Για τις ορμόνες, κυρίως τις γυναικείες, και όλους τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία τους μιλούν οι ειδικοί στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής», το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 στις 09:00.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης υποδέχεται στο στούντιο την ηθοποιό Μαρία Αλιφέρη, η οποία θυμάται τις περιόδους της ζωής της κατά τις οποίες είχαν επηρεαστεί οι ορμόνες της και εξηγεί πώς κατάφερε να περάσει την κλιμακτήριο χωρίς να το καταλάβει.

Στα άλλα θέματα της εκπομπής, μαθαίνουμε πώς θα διαχειριστούμε σε ψυχολογικό επίπεδο τη διάγνωση μιας «δύσκολης» ασθένειας, μιλάμε για τα αποξηραμένα φρούτα και τη διατροφική τους αξία και απαντάμε στο ερώτημά σας πώς θα σταματήσουμε να «τρώμε» τα νύχια μας.

Σύμφωνα με νεώτερα δεδομένα, η κατανάλωση αλκοόλ αυξήθηκε και στην χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Και μπορεί να μην καταναλώνουμε απαραίτητα «σκληρά» ποτά, ωστόσο οι επιστήμονες είναι αυστηροί και μειώνουν συνεχώς τις ποσότητες που πρέπει ιδανικά να καταναλώνουμε.

Στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 στις 09:00. μαθαίνουμε αν το αλκοόλ έχει θέση στην υγιεινή διατροφή, ποιο αλκοόλ, πότε και πόσο μπορούμε να καταναλώνουμε.

Καλεσμένος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι ο ηθοποιός Παύλος Ευαγγελόπουλος, ο οποίος θυμάται την περίοδο που κατανάλωνε πολύ αλκοόλ και τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν στο να κόψει το ποτό «μαχαίρι».

Στην εκπομπή παρουσιάζονται τρία ακόμη ενδιαφέροντα θέματα: γιατί έχουμε συχνουρία, πρακτικές συμβουλές για την κακοσμία στόματος και η πρωτοβουλία κάποιων ανθρώπων να δίνουν χαρά σε όσους το έχουν ανάγκη.