Η χθεσινή δήλωση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που ζήτησε να μην του πάρουν τη δόξα των απολύσεων οι τροϊκανοί εκνεύρισε τον Νίκο Χατζηνικολάου, που μέσω της εκπομπής του στο ραδιόφωνο σήμερα το πρωί απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας του είπε σε έντονο ύφος πως «λέει μ…κίες» και πως «πρέπει να ζητήσει συγγνώμη».

Η δήλωση του κ. Γεωργιάδη που έβγαλε από τα ρούχα του τον γνωστό δημοσιογράφο ήταν πως: «Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σάς παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου».

Σχολιάζοντας τη δήλωση ο κ. Χατζηνικολάου είπε πως τον υπουργό, «τον έχει φάει η υπερβολή των τηλεοπτικών εμφανίσεων και της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής πολυλογίας» και όπως είπε έτσι «αρχίζουν οι “μακακίες” γιατί επρόκειτο περί χοντρής “μακακίας”» η συγκεκριμένη δήλωση.

Ο δημοσιογράφος συνέχισε να κατακρίνει τον πολιτικό μέσα από την εκπομπή του στον Realfm, αναφέροντας πως είναι «ντροπή η λέξη δόξα για απολύσεις» και πως θα «πρέπει να μη σε πιάνει ύπνος όταν μιλάς για απολύσεις και όχι να θεωρείς ότι δοξάζεσαι και να ζητάς συγγνώμη»

«Έχει και το γλείψιμο στην τρόικα τα όριά του» είπε ο δημοσιογράφος που επανήλθε στον χαρακτηρισμό χωρίς αυτολογοκρισία αυτή τη φορά λέγοντας: «είπες μεγάλη μ…κία πολύ μεγάλη μ…κία, να ζητήσεις συγγνώμη».

«Ποτέ δεν είναι αυτονόητο το να στερείς το συνταγματικό δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην εργασία, η συγκεκριμένη δήλωση είναι χειρότερη από το μαζί τα φάγαμε του πάγκαλου» συνέχισε ο δημοσιογράφος και συμβούλεψε τον υπουργό:

«Συζήτησέ το με τη γυναίκα τον αδερφό και τους ανθρώπους που αγαπάς και θα ζητήσεις συγγνώμη» και κατέληξε λέγοντας «η απόλυση προκαλεί σφίξιμο ψυχής και καρδιάς, το στομάχι γίνεται πέτρα και η ψυχή ματώνει, πως μπορείς να μιλάς για δόξα αναφερόμενος σε απολύσεις, αυτός είναι πολιτικός κυνισμός».