Αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του reality show είναι αυτό που συμβαίνει στους συμμετέχοντες: αφήνονται στη ζούγκλα, χωρίς ρούχα και χωρίς φαγητό και τροφή και καλούνται, παρότι γυμνοί και φοβισμένοι, να επιβιώσουν.

Οι συμμετέχοντες στο σόου «Naked and Afraid», έξι άγνωστοι που συναντώνται «γυμνοί και φοβισμένοι» , έρχονται αντιμέτωποι με ύαινες και δηλητηριώδη φίδια.

Το σόου, που αρχίζει αυτή την Κυριακή, θεωρείται πως ανεβάζει σε υψηλότερα επίπεδα την επιβίωση του πιο δυνατού και χαρακτηρίζεται «το Έβερεστ των δοκιμασιών επιβίωσης».

Κάθε εβδομάδα ένα νέο ζευγάρι άγνωστων ανθρώπων, ένα άνδρας και μία γυναίκα, θα βρίσκεται απομονωμένο σε απομακρυσμένες περιοχές και εκτεθειμένο στις πιο ακραίες συνθήκες. Χωρίς ρούχα, χωρίς τροφή και χωρίς νερό καλούνται να επιβιώσουν για 21 ημέρες, έχοντας μαζί τους μόνο ένα προσωπικό αντικείμενο.

Το τρέιλερ του σόου αναφέρει πως ο άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει μόνο τρεις ημέρες χωρίς νερό και πως το ανθρώπινο σώμα αρχίζει να καταρρέει έπειτα από τρεις εβδομάδες χωρίς φαγητό.

Τα ζευγάρια είναι τα εξής: Ο 40χρονος Shane Lewis με την 22χρονη Kim Shelton.

Ο 46χρονος EJ Snyder με την 38χρονη Kellie Nightlinger.

Ο 36χρονος Jonathan Klay με την 27χρονη Alison Teal.

Ο 24χρονος Clint Jivoin με την 27χρονη Laura Zerra.

Ο 39χρονος Billy Berger με την συνομήλική του Ky Furneaux.

Ο 38χρονος Puma Cabra με την 30χρονη Julie Wright.

Έπειτα από δύο εβδομάδες πείνας, η Nightlinger επινόησε έναν καινοτόμο τρόπο ψαρέματος, χρησιμοποιώντας τα… γεννητικά της όργανα ως δόλωμα και πιάνοντας τα ψάρια με τα πόδια της. «Χρειαζόμασταν κάτι με πρωτεΐνη, οι παραδοσιακές μέθοδοι ψαρέματος δεν είχαν αποτέλεσμα κι έτσι έπρεπε να αυτοσχεδιάσω», δήλωσε.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας άναψε φωτιά με τον «σύντροφό» της στο σόου, τρίβοντας μεταξύ τους κλαριά.

Επεισόδια του σόου γυρίστηκαν στον Παναμά, την Κόστα Ρίκα, της Μαλδίβες και το Βόρνεο.

«Η δοκιμασία βγάζει στους συμμετέχοντες τον καλύτερο και τον χειρότερό τους εαυτό», δήλωσε ο παραγωγός του σόου Steve Rankin ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στην Κόστα Ρίκα έπειτα από τσίμπημα δηλητηριώδους φιδιού την ώρα που δούλευε για το σόου.