Η Netflix έχει προχωρήσει σε αύξηση των τιμών σε κάποιες χώρες στις οποίες εκπέμπει το πρόγραμμά της, κάτι που θα συμβεί και στην Ελλάδα, όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και περίπου έναν μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του basic πακέτου δεν θα αλλάξει και θα παραμείνει στα 7,99 ευρώ, ενώ το standard πακέτο θα αυξηθεί από 9,99 ευρώ σε 10,99 ευρώ και το premium πακέτο θα φτάσει τα 13,99 ευρώ από 11,99 ευρώ.

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν στα υπάρχοντα εγγεγραμμένα μέλη εντός των επόμενων εβδομάδων και σε όλα τα νέα μέλη άμεσα.

Μάλιστα, οι συνδρομητές στην Ελλάδα αρχίζουν και λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με την επικείμενη ανατίμηση, ανάλογα με το πακέτο που έχει ο κάθε ένας από αυτούς.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό μήνυμα:

Απώλειες στη Netflix για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια

Παράλληλα, ο αριθμός των συνδρομητών της Netflix στις ΗΠΑ μειώθηκε για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ χρόνια, ενώ έγινε γνωστό πως η πλατφόρμα δεν πέτυχε τους στόχους για τον αριθμό των νέων συνδρομητών.

Αυτό είχε αντίκτυπο και στη μετοχή της εταιρείες, η οποία σύμφωνα με το CNBC υποχώρησε κατά περίπου 12% στις συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου που έδειξαν πως έχασε 130.000 Αμερικανούς πελάτες στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο λόγος που συνέβη αυτό, είναι το γεγονός πως το νέο της περιεχόμενο στο τρίμηνο δεν ήταν τόσο ελκυστικό όσο αναμενόταν, ενώ σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η αύξηση των τιμών σε ορισμένες αγορές.

Επίσης, η Netflix πρόσθεσε 2,83 εκατ. συνδρομητές εκτός των ΗΠΑ, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 4,8 εκατ. συνδρομητές.

Το Disney+ έρχεται να μπει «σφήνα» με χαμηλότερες τιμές

Στον… χορό αυτό μπαίνει και η Disney, η οποία ανακοίνωσε ότι η δική της υπηρεσία streaming θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Στα βασικά της πλεονεκτήματα θα περιλαμβάνεται ότι θα παρέχει παραγωγές των Marvel, Pixar, National Geographic κ.α., ενώ πρόσφατα εξαγόρασε αντί 70 δισ. δολαρίων τις ταινίες της 20st Century Fox. Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε smart τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ταμπλέτες, παιγνιδομηχανές κ.α.

Επίσης, πιθανότερα το κυριότερο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cnet.com, το Disney Plus θα έχει την πιο ανταγωνιστική τιμή για την αμερικανική αγορά, καθώς θα προσφέρεται στα 7 δολάρια, δηλαδή στα μισά σε σχέση με την HBO και με μεγάλη διαφορά και από τη Netflix.