Για το νέο του τηλεοπτικό εγχείρημα στην τηλεόραση του Alpha μίλησε ο Πέτρος Κωστόπουλος, μέσα από τη στήλη του στο περιοδικό «Down Town».

«Η εκπομπή θα είναι αυτό που λέμε στα αγγλικά “talk show”. Πώς είναι ο Πρετεντέρης; Καμία σχέση. Θα έρχονται ένας-ένας, δυο, τρεις καλεσμένοι. Τώρα, άμα μου τη δώσουν κιόλας, θα τους βάλω και όλους μαζί να πλακώνονται. Δε θα μιλάμε καθόλου σοβαρά, για να μπορέσει να έχει μια σοβαρότητα η συζήτηση. Οι γελοίες συζητήσεις, κατά τη γνώμη μου, είναι αυτές που είναι πολύ σοβαρές. Θα έχουμε μια ορχηστρούλα live να τζαμάρουμε καμιά φορά, καμιά πενηνταριά άτομα κοινό και έναν τύπο ακόμα, το Βαγγέλη Χαρισόπουλο, για να παίρνει το λόγο καμιά φορά γιατί με τα χρόνια ρετάρω και κολλάει το μηχάνημα. Να λέμε και καμιά μ… μεταξύ μας».

«“Βράδυ” θα τη λένε, βράδυ θα γίνεται και θα τελειώνει στα μαύρα μεσάνυχτα και ελπίζω να μην είναι σαν της νύχτας τα καμώματα που τα βλέπει η μέρα και γελάει. Το μεγάλο νέο: Δε θα έχει, δυστυχώς, ως καλεσμένους τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ελληνικής τηλεόρασης, τους πολιτικούς. Κι αν έρθει κανένας καμιά φορά, θα τον καλέσω με την ιδιότητα του ως ανθρώπου, διότι, απ’ ότι φαίνεται, αυτές οι δύο έννοιες (άνθρωπος και πολιτικός) έχουν απομακρυνθεί μεταξύ τους, σε επίπεδο έκφρασης τουλάχιστον. Υπάρχει το ασυμβίβαστο, που λένε».