Αίσθηση έχει προκαλέσει η νέα σειρά που προβάλλεται από το HBO και σύντομα και μέσα από τη συχνότητα του BBC, το  Gentleman Jack. Πρόκειται για μία σειρά βασισμένη σε αληθινή ιστορία με πρωταγωνίστρια την Βρετανίδα ηθοποιό Suranne Jones, η οποία υποδύεται την Anne Lister μια δυναμική γυναίκα του 19ου αιώνα που ήταν λεσβία και κατάφερε να φτάσει μετά από μια δύσκολη μάχη και στην πολιτική σκηνή.

Η σειρά από τις πρώτες μέρες προβολής της έχει αποσπάσει θετικές κριτικές, όμως, έχει καταφέρει να προκαλέσει αίσθηση, κυρίως για τις λεσβιακές σκηνές που περιέχει. Μάλιστα, οι άνθρωποι της παραγωγής έχουν προσλάβει και «εμψυχωτή», ώστε να ενθαρρύνει τους ηθοποιούς στα γυρίσματα των ερωτικών σκηνών.

Η Anne Lister έγραφε στα ημερολόγια της με κωδικοποιημένα μηνύματα στα αρχαία ελληνικά όλα όσα ζούσε καθώς και την έλξη της για το ίδιο φύλο, χωρίς όμως κανείς να μπορέσει να μάθει τα μυστικά της.

Στο Gentleman Jack παίζει και η Sophie Rundle γνωστή από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην σειρά Peaky Blinders. Η πρωταγωνίστρια της σειράς, πάντως, δηλώνει πως έχει πολύ καλή χημεία με τη συμπρωταγωνίστριά της.