Σε «παρεξήγηση» απέδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Euronews την ανακοίνωση της διοίκησης της κρατικής για διακοπή των ενεργειών για τη δημιουργία του ελληνόφωνου ομώνυμου καναλιού στη χώρα μας.

«Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από την ΕΡΤ για το ζήτημα» τόνισε ο Μάικλ Πίτερς και πρόσθεσε ότι το Euronews θα συνεχίσει την προετοιμασία του ελληνόφωνου καναλιού με βάση τη συμφωνία που είχε υπογράψει με την προηγούμενη διοίκηση.

«Ίσως πρόκειται για παρεξήγηση. Η ΕΡΤ είναι συνεργάτης μας και έχει δεσμευτεί για την εκπομπή από το επίγειο δίκτυο της, αφού ήδη εκπέμπουμε στην Ελλάδα, στα αγγλικά και τα γαλλικά» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, δήλωσε παντελή άγνοια για το καθεστώς λειτουργίας του καναλιού στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι κανένας από την ΕΡΤ δεν συμμετείχε στις διαδικασίες για τη στελέχωσή του καναλιού στην Ελλάδα, δεν δεσμεύθηκε ότι θα του παραχωρήσει συχνότητα για ψηφιακή εκπομπή, ενώ παράλληλα άφησε σοβαρότατες αιχμές για τον τρόπο που εξελίχθηκε η όλη διαδικασία.