Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί μεγαλοφώνως: «Τι έγινε ρε παιδιά;». Πόσες φορές έχετε πει «Ιιιιιιι» και έχετε προσποιηθεί ότι λιποθυμάτε; Πρόκειται για απλά συμπτώματα φανατικής τηλεθέασης των πιο δημοφιλών σειρών της ελληνικής τηλεόρασης.

Οι «Απαράδεκτοι», το «Στο παρά 5», οι «Αυθαίρετοι», το «Ρετιρέ», τα «Εγκλήματα» ή ο περίφημος «Ακάλυπτος», στοίχειωσαν για χρόνια τους έλληνες τηλεθεατές, «γέννησαν» ατάκες και τάσεις. Κάποια ήταν πραγματικά αστεία και άλλα έγιναν καλτ χάρη στην υπερβολή τους και τις… αλλεπάλληλες επαναλήψεις.

«Οι Απαράδεκτοι»
Η σειρά παίχτηκε για δύο σεζόν (1991-92 και 1992-93) και άφησε εποχή. Ακόμη και σήμερα έχει φανατικούς οπαδούς που βλέπουν και ξαναβλέπουν τα επεισόδια μέσω Ίντερνετ! Κάποια στιγμή υπήρξαν σκέψης αναβίωσης της σειράς, αλλά η απώλεια του Βλάση Μπονάτσου έβαλε τέλος στα σχέδια…

«Στο παρά 5»
Προβλήθηκε από το 2005 μέχρι το 2007 και εξελίχθηκε σε φαινόμενο. Η Ντάλια, η Ζουμπουλία και οι άλλοι έγιναν θέμα συζήτησης στην «προμνημονιακή» Ελλάδα. Όσο για τα ποσοστά τηλεθέασης, αυτά θύμιζαν… ιρανικό δημοψήφισμα! Η σειρά ανέδειξε το πηγιαίο ταλέντο του Γιώργου Καπουτζίδη.

«Οι Αυθαίρετοι»
Μία από τις πρώτες κωμικές σειρές που προβλήθηκαν στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση, το 1989, οι «Αυθαίρετοι» σκιαγραφούσαν το πορταίτο δύο ελληνικών οικογενειών που ζουν στην ίδια πολυκατοικία, έχουν το ίδιο όνομα, αλλά είναι αντίπαλες και ανταγωνιστικές. Οι ερμηνείες των Βαλαβανίδη, Πουλικάκου, Τριφύλλη και Μάνεση ήταν ιδανικές για να κάνουν τη σειρά καλτ!

«Εγκλήματα»
Άρχισε να προβάλλεται το 1998 και αγαπήθηκε αμέσως. Σε αυτό συνέβαλαν, φυσικά, οι εξαιρετικοί ηθοποιοί, αλλά και το σενάριο, το οποίο ήταν αρκετά μπροστά για την εποχή του! Θρυλικοί οι χαρακτήρες της ραδιούργας Σωσώς και του παππού Αριστείδη.

«Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή»
Η σειρά μίλησε στις καρδιές πολλών Ελλήνων που, έστω και ανομολόγητα, θα ήθελαν να μοιάζουν στον Ακάλυπτο ή στον «Κτηνίατρο». Άρχισε να προβάλλεται το 1997 και, μεταξύ άλλων, έκανε μόδα τις γραβάτες με καρτούν!

«Το Ρετιρέ»
Το Ρετιρέ του αξέχαστου Γιάννη Δαλιανίδη, προβλήθηκε από το 1990 μέχρι το 1992, αλλά ήταν ξεκάθαρα βγαλμένο από τη δεκαετία του ’80. Με «όπλο» την υπερβολή, το Ρετιρέ παρουσίαζε κλασικές σκηνές ελληνικής οικογενειακής και εργασιακής πραγματικότητας. Η σειρά έχει πλέον αποκτήσει ένα καλτ στάτους που οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, και στις αναρίθμητες επαναλήψεις!