«Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ καλή συγκυρία: υπάρχει το κατάλληλο νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, διαμορφώνεται το Εθνικό Ευρυζωνικό Πλάνο ενώ υπάρχουν και τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι ικανοί και αποφασισμένοι να επενδύσουν από σήμερα ήδη και με μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα στα δίκτυα νέας γενιάς.

Η WIND πραγματοποιεί επενδύσεις ύψους μισού δις. ευρώ σε υποδομές νέας γενιάς, συμβάλλοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Νάσος Ζαρκαλής, πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, συμμετέχοντας στο πάνελ «Leaders’ Summit – Keep calm and invest!» του 19o Συνεδρίου Infocom World που πραγματοποιήθηκε χθες. Ο επικεφαλής της WIND υπογράμμισε ότι για να επιτευχθεί ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός: «θα πρέπει να τηρηθούν ευλαβικά δύο σημεία του ρυθμιστικού πλαισίου: ο νόμος για τη μείωση του κόστους ανάπτυξης Ευρυζωνικών Υποδομών  και η τήρηση αδειοδοτικών διαδικασιών από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι εκάστοτε Δήμοι να συνεργαστούν και να βοηθήσουν για να χτίσουμε τις υποδομές του μέλλοντος».

Αναφερόμενος στις τεχνολογίες νέας γενιάς και τα δίκτυα οπτικών ινών σημείωσε ότι: «Τείνουμε να εστιάζουμε σε μία τεχνολογία, την οπτική ίνα ως το σπίτι (FTTH), ενώ η ουσία είναι στην ταχύτητα που θέλουμε να απολαμβάνει ο τελικός χρήστης. Με ένα μίγμα τεχνολογιών όπου δεν θα κυριαρχεί το FTTH μπορούμε να δώσουμε πολύ υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο Internet, με μεγαλύτερη κάλυψη πληθυσμού. Αυτή είναι η τάση που θα ισχύσει πανευρωπαϊκά, όχι μόνο στη χώρα μας».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με το θέμα της τηλεόρασης, όπου ο κ. Ζαρκαλής τοποθετήθηκε για την είσοδο της WIND σε αυτήν την αγορά:

«Το να μπαίνεις μεταγενέστερα σε μια αγορά παρουσιάζει προκλήσεις, ωστόσο το πλεονέκτημα της WIND είναι ότι δεν έχουμε καμία κληρονομιά να μας δεσμεύει, ούτε και οφείλουμε να ακολουθήσουμε τη στρατηγική ενός γκρουπ. Αναπτύσσουμε μια λύση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ελληνικής αγοράς, με τεχνολογία αιχμής, που διαφοροποιείται σημαντικά στην εμπειρία του τελικού χρήστη».

Ο κ. Ζαρκαλής εξήγησε ότι: «Αυτό που θα δει ο πελάτης της WIND θα είναι περισσότερο η εμπειρία που έχει σε ένα σύγχρονο smartphone, μεταφερμένη σε περιβάλλον τηλεόρασης, με πρόσβαση σε χιλιάδες εφαρμογές και απόλυτη συνεργασία μεταξύ συσκευών ώστε να βλέπει το περιεχόμενο που θέλει, σε όποια συσκευή θέλει, όχι μόνο στην τηλεόρασή του».

Το 19o Συνέδριο Infocom World πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συγκεντρώνοντας εταιρείες και στελέχη από όλο τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών. Κατά την απονομή των ετήσιων βραβείων Infocom, ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND Ελλάς Νίκος Πανόπουλος παρέλαβε το βραβείο «Game Changer Team» εκ μέρους της εταιρείας.