Βολές κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Μόσιαλου εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στο κήρυγμά του στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο της γιορτής του Τιμίου Σταυρού, παρουσία αρκετών πιστών.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Αρχονταρίκι», την οποία παρουσίαζε επί χρόνια στην ΕΡΤ και η οποία δεν προβάλλεται από τα μέσα της περασμένης χρονιάς.

Ο Μητροπολίτης σημείωσε ότι κάποιοι υπεύθυνοι θέλουν να φιμώσουν το δημόσιο λόγο της Εκκλησίας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Την ώρα που οι ναοί πλημμυρίζουν από πιστούς, προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν την Εκκλησία. Δεν καταλαβαίνουν, όμως, ότι η κρίση που περνά η χώρα, δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως πνευματική.

Αυτή τη στιγμή, στη δημόσια τηλεόραση δεν υπάρχει καμία εκπομπή εκκλησιαστικού περιεχομένου. Ο Μητροπολίτης εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την απόφαση της κυβέρνησης να μη συνεχίσει την εκπομπή «Αρχονταρίκι», καθώς θεωρεί, ότι αποτελούσε τη φωνή της Ορθοδοξίας σε διάφορα επίκαιρα θέματα. Παράλληλα, εκτιμά ότι από τους αρμοδίους δεν υπάρχει η διάθεση για παρουσίαση των θέσεων και του λόγου της εκκλησίας μέσα από τη δημόσια τηλεόραση.