Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, ο πρωταγωνιστής της σειράς του Mega «Milky Way» του Βασίλη Κεκάτου ήταν ο βασικός καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη. Ο «Τζο» της αγαπημένης σειράς, μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για το πώς ο ίδιος βίωσε τη δική του διαφορετικότητα, ως ένα ανοιχτά queer gay αγόρι.

«Όταν είσαι παιδί, ακόμα διαμορφώνεσαι, δοκιμάζεις για να ανακαλύψεις τον εαυτό σου. Σαν παιδί ήμουν μπερδεμένος και τα ερεθίσματα που έπαιρνα δεν μου ταίριαζαν. Από τις πρώτες μου αναμνήσεις που έχω για παράδειγμα, τεσσάρων ετών, θυμάμαι ότι έλεγα πως πίστευα ότι είμαι γοργόνα. Αυτό φυσικά ξένιζε τους δικούς μου, αλλά εγώ είχα δει τη γνωστή ταινία με τη Ντάριλ Χάνα και το πίστευα αυτό, έφτιαχνα παράλληλους κόσμους» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζοντας: «Κατάλαβα από νωρίς ότι αυτό που ήμουν δεν ήταν ευρέως αποδεκτό και έτσι όλα όσα αγαπούσα να κάνω, να χορεύω, να εκφράζομαι πιο ελεύθερα, τα έκανα μόνος μου, σε ένα κλειστό δωμάτιο. Γιατί πολύ απλά ένιωθα ότι κανένας άλλος δεν θα διασκέδαζε μαζί μου».

Οταν πέρασε στη δραματική σχολή, η κατάσταση άρχισε να αλλάζει προς το καλύτερο: «Ηρθα σε επαφή με το συναίσθημα, γιατί είχα πάρα πολύ μπλοκαρισμένο συναίσθημα από μικρός. Ξαφνικά, στα μαθήματα, μπορούσα να γελάσω δυνατά ή να κλάψω όσο θέλω, απελευθερώθηκα!».

Σχετικά με το «Milky Way» και το ζήτημα της εγκυμοσύνης της ανήλικης ηρωίδας, της Μαρίας, είπε: «Εν έτει 2023 συζητάμε και πάλι κατά πόσο ένα κορίτσι, όσο νέο κι αν είναι, έχει δικαίωμα ή όχι να αποφασίσει για αυτό που συμβαίνει μέσα στο ίδιο της το σώμα. Στην Ελλάδα ντρεπόμαστε για το τι θα πει ο κόσμος. Γι’ αυτό ακριβώς το Milky Way είναι τόσο ωραία σειρά και έχει κάνει τόσο μεγάλη αίσθηση, γιατί ασχολείται με νέους ανθρώπους που έχουν ακόμη όνειρα και αντιστέκονται στο σύστημα, δεν έχουν υποταχθεί».

Στη συνέχεια η Ελένη Μενεγάκη ρώτησε τον Κωνσταντίνο Γεωργόπουλο αν λαμβάνει μηνύματα από νέα παιδιά που θέλουν να πάρουν θάρρος από τον ίδιο και έχουν τον «Τζο» που υποδύεται ως πρότυπο: «Δέχομαι πάρα πολλά μηνύματα, πάρα πολλοί άνθρωποι μου στέλνουν την προσωπική τους ιστορία, τι έχουν περάσει, πώς το έχουν βιώσει, προσπαθώ να απαντάω σε όλους, υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά πολύ καταπιεσμένα και ζορισμένα εκεί έξω. Αλλωστε όπως έχει γραφτεί, ο Τζο είναι ο πρώτος queer gay χαρακτήρας που αποτυπώνεται τόσο ρεαλιστικά στην ελληνική τηλεόραση. Νιώθω ευγνωμοσύνη που ο Βασίλης Κεκάτος με επέλεξε και που μέσα από αυτόν τον ρόλο παίρνουν θάρρος τόσοι άνθρωποι να κάνουν το κρίσιμο βήμα και να βγουν προς τα έξω».