Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ομοφοβικό σχόλιο κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, από τον διευθυντή του ΣΚΑΪ 100,3, Βασίλη Χιώτη, στη ραδιοφωνική εκπομπή του, «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη».

Η συζήτηση ξεκίνησε για το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιαστεί στον στρατό στην Καλαμάτα. Τότε, ο Βασίλης Χιώτης, θέλοντας να κάνει χιούμορ, το οποίο αποδείχτηκε ανεπιτυχές, είπε την ατάκα πως εκεί «βγάζουν καλά σύκα».

Το συγκεκριμένο ηχητικό απόσπασμα μεταδόθηκε και στην εκπομπή «Πρωινό» του Ant1 και ο Γιώργος Λιάγκας πέταξε τα βέλη του κατά του Βασίλη Χιώτη. «Το πρόβλημα για μένα είναι η τοποθέτηση μετά που δεν είναι τοποθέτηση συγγνώμης και αναγνώρισης λάθος. Για εμένα εκεί είναι το πρόβλημα» ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας αναφερόμενος στο απολογητικό tweet του Βασίλη Χιώτη με το οποίο ανέφερε: «Επειδή βλέπω οτι μου επιτίθενται ορισμένοι για ένα σχόλιο που έκανα και που ομολογώ οτι ήταν απερίσκεπτο, αποσαφηνίζω: Τιμώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και καμιά πρόθεση δεν είχα τον προσβάλλω. Σιχαίνομαι κάθε ομοφοβικό σχόλιο κι όσους τα κάνουν. Έκανα φάουλ…».

Μετά την προβολή του ηχητικού αποσπάσματος ο Γιώργος Λιάγκας τοποθετήθηκε επί του θέματος και επέμενει στην άποψή του πως έπρεπε να έχει ακουστεί από τα χείλη του Βασίλη Χιώτη η λέξη «συγγνώμη».

«Είναι το παλιό αστείο που τους ομοφυλόφιλους τους χαρακτήριζαν σύκα. Απαράδεκτο, ακραία ομοφοβικό. Εγώ είχα να το ακούσω πάρα πολλά χρόνια και νόμιζα ότι είχε εκλείψει από το στόμα μας και από το μυαλό μας. Πώς είναι δυνατόν να λες ότι έκανα φάουλ και να μην υπάρχει πουθενά η λέξη συγγνώμη. Η αναγνώριση του λάθους είναι σημαντική. Προφανώς τιμά τον Κασσελάκη, δεν θέλει να τον χλευάσει. Έκανε ένα χιούμορ παλιάς παρέας, παλαιάς κοπής χιούμορ. Και κακό αισθητικά χιούμορ να λες έναν άνθρωπο συκιά. Λες έκανα φάουλ και ότι σιχαίνομαι τους ομοφοβικούς. Στο φάουλ λες και ένα μεγάλο συγγνώμη. Η συγγνώμη πού είναι; Το ένα βήμα είναι ότι καταλαβαίνω ότι έκανα λάθος, το άλλο βήμα της συγγνώμης πού είναι ακριβώς; Αν το έκανα εγώ, σήμερα τι θα γινόταν στην Ελλάδα; Θα μπορούσα να έρθω εδώ στο κανάλι;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λιάγκας.