Πολλές γυναίκες έχουν βαρεθεί να τις πλησιάζουν ενοχλητικοί τύποι στα μπαρ και να τους πιάνουν την κουβέντα, χωρίς να υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από μεριάς τους. Έτσι, βρήκαν ένα νέο τρόπο για να αποθαρρύνουν αυτούς τους τύπους, δημιουργώντας, μάλιστα, ένα νέο τρεντ στο διαδίκτυο.

Αποφασισμένες, λοιπόν, να αποτρέψουν τους άσεμνους τύπους από το να κάνουν ανεπιθύμητες προσεγγίσεις σε μπαρ και κλαμπ, τα κορίτσια της γενιάς Z υιοθετούν γρήγορα την viral τάση του #UnapproachableMakeup. Το συγκεκριμένο τρεντ θέλει τις γυναίκες να υιοθετούν τολμηρά make up looks που θα κάνουν τους επίδοξους μνηστήρες να μην τους ρίχνουν δεύτερη ματιά.

«Λειτουργεί», δήλωσε η Megi Hebeja, μια 22χρονη style influencer από τη Φιλαδέλφεια. «Χρειάζεται μόνο 10 λεπτά». Η τολμηρή γυναίκα χρησιμοποιεί σκούρα σκιά ματιών, χρωματιστά bronzer και τολμηρές αποχρώσεις χειλιών για να τρομάξει τους άντρες.

Το τρεντ δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από την ποπ τραγουδίστρια και trendsetter ομορφιάς Hila Baksay με έδρα το Λος Άντζελες. Εκείνη έγινε γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα τέλη Ιουνίου, όταν παρουσίασε το #UnapproachableMakeup της στο TikTok, καθώς ήθελε έναν funky τρόπο να εκφράσει την περιφρόνησή της προς τους άντρες μέσω του μακιγιάζ – όπως και οι εντυπωσιακές τάσεις του «revenge makeup» και «chrome makeup» που προηγήθηκαν του #UnapproachableMakeup.

«Οι άνδρες φοβούνται τις γυναίκες με πιο σκούρο μακιγιάζ», δήλωσε η Hebeja, προσθέτοντας ότι όταν δεν φοράει το άγριο λουκ, οι άντρες την ενοχλούν με παρωχημένες ατάκες, όπως «άσε με να σε κεράσω ένα ποτό» ή «έλα σπίτι μαζί μου απόψε».

«Όταν φοράω το απρόσιτο μακιγιάζ μου, δεν με πλησιάζουν γιατί το βλέμμα υποκινεί τον φόβο ότι θα τους απορρίψω – και έτσι γίνεται», διαβεβαίωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι είναι σε σχέση εδώ και τρία χρόνια.

Στο διαδίκτυο, η Hebeja σημείωσε πάνω από 1,8 εκατομμύρια προβολές σε βίντεο που δείχνει βήμα προς βήμα τη διαδικασία προετοιμασίας της με το στυλ που δεν μπορεί να αποτύχει.

«Τίποτα δεν μου αρέσει περισσότερο από το να τσαντίζω τους άντρες και τίποτα δεν τους τσαντίζει περισσότερο από το να είσαι τόσο ωραία που να φοβούνται να σου μιλήσουν» λέει γελώντας. «Νομίζω ότι είναι πολύ διασκεδαστικό όταν απορρίπτονται οι άντρες στα μπαρ και αρχίζουν να αμφισβητούν τη δική τους αρσενικότητα».

@megihebeja

My ‘unapproachable’ makeup look✨ For when you dont have pepper spray🫶🏼 #makeup #makeuptutorial #grwm #unapproachablemakeup

♬ original sound – Megi

Έτσι θα το πετύχετε και εσείς

Για να πετύχει το λουκ, η Hebeja είπε ότι χρησιμοποιεί προϊόντα που έχει τακτικά στην τσάντα μακιγιάζ της, σύμφωνα με το nypost.com. Αρχικά, εφαρμόζει στο πρόσωπό της μια στρώση Primer και στη συνέχεια προσθέτει ενυδατική κρέμα και μια κρέμα με χρώμα για να δώσει μια γυαλάδα στο δέρμα της.

Στη συνέχεια, βάζει Concealer, καθώς και Bronzer και ρουζ. Στη συνέχεια, η Hebeja σταθεροποιεί το πρόσωπό της με πούδρα και προσθέτει μια μικρή σταγόνα από υγρό ρουζ στα μάγουλά της. Για να βάψει τα μάτια της, χρησιμοποιεί διάφορες σκούρες αποχρώσεις, καθώς και γκλίτερ. Χρησιμοποιεί επίσης μια μαύρη σκιά ματιών ως eyeliner για να δημιουργήσει ένα υπερβολικό, smokey eye look στις εξωτερικές γωνίες και των δύο ματιών.

Και η Hebeja ολοκληρώνει την περιποίησή της με μια στρώση από lip gloss και ένα μολύβι χειλιών. Είναι μια εμφάνιση που η Hebeja λέει ότι την κάνει να αισθάνεται «ισχυρή».