Στην ενασχόλησή του με την τεχνητή νοημοσύνη αλλά και στα τηλεοπτικά πρόσωπα αναφέρθηκε ο Μίλτος Μακρίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα του «Breakfast@Star» και τη δημοσιογράφο Μαίρη Αργυριάδου το πρωί της Πέμπτης (29/06). Ο παρουσιαστής εξομολογήθηκε πως: «Εδώ και ενάμιση χρόνο ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με την τεχνητή νοημοσύνη. Σε έναν χρόνο από τώρα θα κάνουμε συζητήσεις εντελώς διαφορετικές από αυτές που κάνουμε σήμερα».

«Τα media στην Ελλάδα είναι από τους χειρότερους εργασιακούς χώρους. Βλέπω τηλεόραση αλλά όχι ψυχαγωγία. Για μένα το ζητούμενο είναι να βρίσκομαι σε ομάδες με πιο ταλαντούχους ανθρώπους από εμένα» σημείωσε ο Μίλτος Μακρίδης.

Θα επέστρεφε στην τηλεόραση; «Θα επέστρεφα στην τηλεόραση, αρκεί να έκανα κάτι που να μη ντρέπομαι. Δεν θα μπορούσα να είμαι σε μία ομάδα πρωινού πάνελ, δεν είμαι τέτοιος τύπος. Υπάρχει ανάγκη για βραδινό talk-show, επειδή το κάνει ο Αρναούτογλου» απάντησε ο Μίλτος Μακρίδης, ενώ παραδέχθηκε πως ξεχωρίζει τον Γιώργο Λιανό, τη Ντορέττα Παπαδημητρίου, τη Δανάη Μπάρκα και τη Ζέτα Μακρυπούλια.

«Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται η Ελένη Μενεγάκη την εικόνα της θα πρέπει να διδάσκεται. Επίσης, ζηλεύω τον Αντώνη Κανάκη που προστάτευσε τόσο πολύ τον εαυτό και τη δουλειά του, τον θαυμάζω. Εάν δεν ήταν τόσο οργανωτικός, τόσο “ψείρας” και λίγο “δικτατωράκος”, δεν θα έφτανε σε αυτό το σημείο», τόνισε ο Μίλτος Μακρίδης.