Στο πλατό της εκπομπής «Super Κατερίνα» του Alpha βρέθηκε καλεσμένος ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Βάλβης ο οποίος μίλησε για το διαγωνισμό της Eurovision το 1998 όταν και συμμετείχε ως μέλος του συγκροτήματος «Θάλασσα» με το τραγούδι «Μια κρυφή ευαισθησία» το οποίο ερμήνευσε η Διονυσία Καρόκη.

Τότε, ο Γιάννης Βάλβης παρέμβαινε στη σκηνοθεσία της βραδιάς, προκαλώντας την ενόχληση των τότε διοργανωτών και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον διαγωνισμό και να μην του επιτραπεί η είσοδος στο στάδιο τη βραδιά του Τελικού.

«Εκεί τα έκανα λίγο υπερβολικά, για να δείξω την αντίθεση. Η πραγματικότητα είναι άλλη. Το θέμα είναι με ποια διαδικασία με έδιωξαν. Υπήρχε υπεύθυνος της ΕΡΤ, υπήρχε έγγραφο από το BBC, υπήρχαν Έλληνες δημοσιογράφοι; Ό,τι φήμες βγήκαν, βγήκαν μέσα από την ΕΡΤ», δήλωσε αρχικά ο μουσικοσυνθέτης.

«Τους τα είχα μαζεμένα. Εγώ έπρεπε να είμαι πάνω στη σκηνή, γιατί ήμουν το ένα από τα δύο μέλη του συγκροτήματος. Η ΕΡΤ έφτιαξε μία θολή ατμόσφαιρα ήδη από την Ελλάδα. Τότε έγραφαν ότι μαγείρεψα το αποτέλεσμα και έτσι περάσαμε την Ηρώ για 50 ψήφους», τόνισε στη συνέχεια ο Γιάννης Βάλβης.

Όταν ο Γιάννης Πουλόπουλος ρώτησε τον μουσικοσυνθέτη τον λόγο για τον οποίο η EBU του αφαίρεσε εκείνη τη χρονιά τη διαπίστευση, ο Γιάννης Βάλβης έβγαλε από τον λαιμό του ένα στικάκι που είχε κρεμασμένο και απάντησε με νόημα: «Έχω εδώ ένα στικάκι, που έχει ένα 3λεπτο βίντεο από τη Eurovision. Βάλτε το και θα σας λυθεί η απορία. Δεν σας λέω περισσότερα».