Δυο διαφορετικούς κόσμους «παντρεύει» ο Βασίλης Κώστας από τα Γιάννενα. Ο Έλληνας μουσικός καταφέρνει να ενώνει με το λαούτο του την τζαζ με την παραδοσιακή μουσική. Πόσο εύκολο είναι αυτό; Όπως είπε ο ίδιος στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ δεν είναι εύκολο αλλά τον βοηθά το γεγονός ότι μιλάει με τη ψυχή του.

Ο Βασίλης Κώστας, με τις μελωδίες του κατέκτησε την Αμερική και τώρα είναι υποψήφιος για ένα Grammy.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθοεί η τελετή απονομής των 65ων βραβείων Grammy, στην Crypto Arena, στο Λος Άντζελες και ο Βασίλης Κώστας θα είναι εκεί.

Ο Έλληνας μουσικός ς διεκδικεί το βραβείο στην κατηγορία Καλύτερο Τζαζ/Λάτιν Άλμπουμ της χρονιάς, ως μέλος του τζαζ σχήματος του διάσημου πιανίστα της τζαζ Danilo Perez, «Global Messengers», για τον δίσκο «Χρυσαλίδα».

«Ξεκίνησα από τα Γιάννενα από όπου κατάγομαι. Είχα την τύχη να έχω μια φιλόμουση οικογένεια που πάντα με ενθάρρυνε να ακολουθήσω τη μουσική κατεύθυνση. Οι παππούδες μου τραγουδούσαν ηπειρώτικη μουσική. Ο πατέρας μου, ο Γιώργος έπαιζε τζαζ και μπλουζ μέσα στο σπίτι. Οπότε όλες αυτές οι μουσικές επιρροές ήρθαν και ενώθηκαν στις σπουδές μου στο Berklee Collage of Music, στη Βοστώνη όπου εκεί άρχισα να εξερευνώ τις μουσικές γέφυρες μεταξύ της ηπειρωτικής μουσικής που γνώριζα από την οικογένειά μου και τους δασκάλους μου με τη τζαζ που έμαθα εκεί» ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Κώστας.

Στη συνέχεια της συνέντευξης σημείωσε πως: «Με φυσικό τρόπο άρχισε να δημιουργείται μια δική μου φωνή μέσα από το λαούτο, σαν ένα νέο όχημα και άρχισαν να δημιουργούνται συνεργασίες».