Η Τζένιφερ Άνιστον μέσω των social media ανακοίνωσε ότι πέθανε ο πατέρας της, Τζον Άντονι Άνιστον, που ήταν γεννημένος στην Κρήτη με το όνομα Γιάννης Αναστασάκης. Η κόρη του τον αποχαιρέτησε σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ήταν «έναν από τους πιο υπέροχους ανθρώπους που γνώρισα ποτέ», σε μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram.

Ο πατέρας της που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ήταν επίσης ηθοποιός και μάλιστα είχε γράψει ιστορία μέσα από τη σειρά του NBC «Days of Our Lives».

Πιο αναλυτικά, ο Τζον Άντονι Άνιστον γεννήθηκε στην Κρήτη το 1933 από τη Στέλλα Τζόαν και τον Αντώνιο Αναστασάκη, ενώ έλαβε το όνομα Γιάννης Αναστασάκης.

Τζον Άνιστον
Ο πατέρας της Τζένιφερ Άνιστον, Τζον Άντονι Άνιστον

Σε ηλικία δύο ετών έφυγε οικογενειακώς για τις ΗΠΑ και όταν έφτασαν εκεί, ο πατέρας του άλλαξε το όνομα της οικογένειας και εγκαταστάθηκαν στην Πενσιλβάνια, όπου είχαν εστιατόριο. Ο Τζον Αντονι απέκτησε με την Νάνσι Ντάου την Τζένιφερ Ανιστον και με την Σέρι Ρούνεϊ τον γιο του, Αλεξάντερ.

Μεγαλώνοντας ασχολήθηκε με την υποκριτική, ενώ έγινε γνωστός για τον ρόλο του ως Victor Kiriakis στη δραματική σειρά «Days of Our Lives» του NBC, στην οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1985 και έπαιζε συνεχώς από τότε.

Μάλιστα, ο ρόλος του χάρισε μια υποψηφιότητα για το Βραβείο Emmy στην κατηγορία Β’ Ανδρικού Ρόλου σε δραματική σειρά το 2017.